De juiste riem online kopen

Bij het kopen van een nieuwe riem zijn er een aantal factoren waar je op moet letten, en deze zijn niet bij elke shop even goed aangegeven. Ten eerste is er natuurlijk de maat: je wilt een riem kopen die jou goed past, oftewel: die precies goed zit in het middelste gaatje nadat je hem koopt. Zodat hij goed zit en je eventueel kunt bijkomen of afvallen. Voor riemen worden er twee soorten maten gebruikt: de taillemaat en de riemenmaat. De taillemaat is de riem van de gesp tot aan het middelste gaatje (een normale riem heeft 5 gaten). De riemenmaat is de maat van de hele riem, dus de gesp tot het einde. Deze is normaal gesproken ongeveer 15 centimeter groter dan de taillemaat. Meet uw taille op met bijvoorbeeld een centimeter en zoek de riem die het dichtste in de buurt ligt bij uw taillemaat.

Materiaal

Riemen worden gemaakt van verschillende soorten materiaal. Het traditionele leer is nog altijd een van de populairste materialen, en wordt opgesplitst in tuigleder en splitleder. Tuigleder is de duurdere variant en splitleder de goedkopere en kwalitatief lagere. Niet elke winkel maakt onderscheid in de twee verschillende soorten. Tuigleder wordt gemaakt van de eerste laag van de huid van het rund, en splitleder van de onderste lagen. Naast leder worden riemen ook van stof of van kunstmatige stoffen gemaakt.

Stikken

Let naast het materiaal ook op hoe het leer gestikt is. Goedkopere fabrieken besparen op de kwaliteit van het stiksel met als resultaat dat deze riemen minder lang mee gaat. Let hier dus goed op.

Breedte

Normale riemen voor een jeans broek zijn 3,5 of 4 centimeter. Voor nette riemen voor in uw pantalon gaat u op zoek naar een riem van maximaal 3,5 centimeter. Riemen van 4 centimeter passen meestal niet door de lussen van een pantalon.

Leuk? post

Plaats een reactie