Je outfit voor de feestdagen

De feestdagen staan voor de deur. Dat betekent dat je er tijdens Kerst en Oud & Nieuw feestelijk uit wilt zien. Echter houdt de gemiddelde man niet van urenlang shoppen en ook niet van teveel gedoe. Gelukkig hoef je het jezelf dit jaar niet moeilijk te maken. Vergeet die smoking, ga naar je favoriete webshop en bestel een van de onderstaande items voor een smart casual outfit voor de feestdagen.

Feestoutfit 1: Een zwart of donkerblauw overhemd

Een overhemd is eigenlijk altijd een goed idee voor de feestdagen. Laat dit jaar alleen de klassieke witte en lichtblauwe overhemden even in de kast liggen. Probeer in plaats daarvan eens een zwart of donkerblauw getailleerd overhemd van Style Italy. Een donker overhemd van goede kwaliteit staat erg chique, precies de uitstraling die geschikt is voor de feestdagen. Voor een wat meer geklede look combineer je het zwarte of donkerblauwe overhemd met een jasje. En trui met v-hals kan natuurlijk ook uitstekend over het overhemd worden gedragen. Het grote voordeel van een donker overhemd is dat deze met vrijwel iedere broek gedragen kan worden.

Feestoutfit 2: Een casual jasje

Wil je deze Kerst veel complimenten van familie en vrienden ontvangen met een comfortabele outfit? Ga dit jaar dan voor een casual jasje. In tegenstelling tot een blazer is een casual blazer sportiever en minder stijf. Dit heeft te maken met de materiaalkeuze en de afwerking van het jasje. Voor een extra feestelijke outfit combineer je het jasje met een business overhemd. Geen zin in een chique overhemd dit jaar? Kies dan voor een geruit of denim overhemd. Een trui en longsleeve zijn ook prima alternatieven om onder het casual jasje te dragen.

Feestoutfit 3: Een kersttrui

Wil jij er ook tijdens de feestdagen warmpjes bijzitten? Dan is een kersttrui de ideale feestoutfit voor jou! We hebben het natuurlijk niet over zo’n foeilelijke en foute kersttrui met rendieren, de kerstman of sneeuwpoppen. Nee, we hebben het over een luxe, wollen trui. Bij voorkeur ga je voor een trui met kabel- of wafelstructuur. Ook truien met Noorse en Azteken prints mogen tijdens de feestdagen gezien worden.

Feestoutfit 4: Een pantalon

Je vraagt je misschien direct af waarom een pantalon opgenomen wordt als suggestie bij casual outfits voor de feestdagen. Begrijpelijk. Echter hebben wij het hier niet over die stijve pantalons die bij je pak horen. Nee, wij hebben het over moderne, hippe, losse exemplaren. Een moderne pantalon is netter dan een normale broek, maar wel prettig om te dragen. Combineer de pantalon met een overhemd of sweater. De echte durfals dragen de moderne pantalon met een coltrui.

Tip: Mocht je dit jaar niet helemaal uit willen pakken met je outfit voor de feestdagen, schaf dan alleen een strikje aan. Een strik is een leuke accessoire die zowel op een net als casual overhemd erg goed staat.  

Leuk? post