Gouden oorbellen

Dit zijn de echte klassieke oorbellen. We kunnen ons levendig voorstellen dat er mensen zijn die bij het woord oorbellen spontaan aan het edelmetaal goud denken. Tezelfdertijd blijven deze oorsierraden wel tot de verbeelding spreken. Een gouden oorbel blijft altijd van waarde, en dat bedoelen we niet alleen op materieel gebied. Al wie een paar gouden oorbellen bezit, zal dit paar voor altijd koesteren.

Toch lijken gouden oorbellen de laatste tijd een beetje te hebben afgedaan. Door het feit dat momenteel oorhangers en oorbellen volop gemaakt worden met een veelheid aan materialen die voordien niet gebruikelijk waren voor het maken van sierraden, worden gouden oorbellen veel minder dan voorheen verkocht.

Waarom kiezen voor oorbellen van goud?

Sommige mensen associëren het dragen van gouden oorbellen wel eens associëren met bepaalde bevolkingsgroepen. Zij denken dan bij gouden sieraden en tanden meteen denken aan woonwagenbewoners en zigeuners.  Anderen zijn dan weer van mening dat gouden juwelen de indruk geven dat iemand omhooggevallen of hautain van karakter is. Meestal zijn dit jaloerse mensen die zich geen goud kunnen veroorloven. Uiteraard zijn zulke denkbeelden alleen maar verwerpelijk te noemen. Goud is een edelmetaal en daarbovenop zeer duurzaam en klassiek. Bovendien zijn gouden oorbellen allesbehalve goedkoop.

Wanneer kiest u voor goud?

Voor bepaalde gelegenheden zoals het eerste paar oorbellen, een eerste communie, het vormsel of de hernieuwing van de doopbeloften, het verlovingsfeest, uw huwelijk, verjaardagen en huwelijksverjaardagen, blijven gouden oorbellen de uitgelezen keuzen. Dit zijn uiteraard stuk voor stuk gelegenheden met een blijvend karakter en ze zijn zeker van emotioneel belang zijn. Bij een dergelijke belangrijke gebeurtenis hoort natuurlijk een juweel dat het bijbehorende gevoel uitstraalt, en gouden oorbellen maken het plaatje dat u voor ogen had, compleet.

Gouden versus goudkleurige oorbellen

Wij hebben er begrip voor dat u soms geneigd bent om voor goudkleurige oorbellen te kiezen in plaats van voor oorbellen van echt goud. Immers niet iedereen kan gouden oorbellen veroorloven. Fantasiejuwelen kunnen dan voor u de gepaste oplossing bieden. U let er dan best op dat met het gebruikte materiaal hetzelfde effect bekomen kan worden als met het originele materiaal dat u voor ogen had. Soms is het mogelijk dat plastic en andere gele of vergulde metalen eveneens een sierlijk effect geven. Wanneer het geheel er te goedkoop uitziet, geven we graag het advies om een andere oplossing te zoeken.

Waar koopt u het best gouden oorbellen?

De meeste mensen zullen gouden oorbellen bij de juwelier kopen. Uiteraard is de juwelier een vakman die wanneer nodig zelf aanpassingen kan doen aan een juweel, maar bij oorbellen is dit meestal niet het geval. Het lijkt ons dan ook een aanrader om oorbellen online te kopen. Tegenwoordig bestaan er vele gerenommeerde webwinkels met stijlvolle kwaliteitssieraden. Voor oorhangers en oorbellen is dit zeker het geval. Voor u iets online koopt, raden we u aan om de reputatie van de website na te gaan. Het is belangrijk dat u kunt beschikken over een echtheidscertificaat.

Leuk? post