Waarom kiezen voor zonne-energie

De fossiele brandstoffen raken op. Ieder jaar komen er weer nieuwe groene initiatieven van de grond om de uitputting van de aarde tegen te gaan. het is ook een goede manier om energie te besparen. Zonne-energie opwekken behoort tot één van deze initiatieven. Maar waarom zou je kiezen voor zonne-energie?

1. De van de zon raakt nog lang niet op

Eén van de belangrijkste redenen om voor zonne-energie te kiezen is omdat de kracht van de zon nooit op raakt. In vergelijking tot de schaarse fossiele brandstoffen vormt de zon een betrouwbare en stabiele energiebron. Een energiebron die niet nog maar een paar jaar meegaat, maar nog zeker duizenden tot miljarden jaren z’n werk doet.

2. Zonne-energie is goed voor het milieu

Ondanks dat de stralen van de zon geel zijn, is de energie van de zon groen. Als jij kiest voor zonnepanelen, kies je voor het krijgen van stroom waarbij 0% CO2 uitstoot bij komt kijken, er geen beroep wordt gedaan op de grondstoffen van de aarde en er geen andere schadelijke stoffen worden uitgestoten. Kortom, met zonne-energie kies je ook voor het behoud van de aarde.
Duurzaam
Naast dat de zon miljarden jaren meegaat en een duurzame energiebron vormt, zijn de panelen voor het opwekken van zonne-energie ook ontzettend duurzaam. Deze gaan zeker 40 tot 50 jaar mee.

4. Met zonne-energie bespaar je

Grijze stroom kost veel tijd, geld en energie om het te maken. Met groene stroom van de zon is dat verleden tijd. Alle stroom die je middels een zonnedak opwekt is voor jou, gratis en voor niks. Grijze stroom wordt met het jaar schaarser en daardoor ook duurder. De prijs van de stroom van de panelen blijft elk jaar hetzelfde.

5. Panelen worden met het jaar lager in prijs

Toen de panelen nog in de kinderschoen stonden, hadden ze een duur prijskaartje. Je betaalde voor een paneel algauw zo’n 70 euro per watt. Vandaag de dag betaal je zo’n 50 eurocent per watt. Dit betekent dat de prijs meer dan 80% is gezakt.

6. Panelen worden ‘mooier’

Panelen voor zonne-energie werden vroeger bestempeld met lelijk, om-af en mismaking van daken. Vandaag de dag hebben de panelen een gehele transformatie ondergaan. Je hebt tegenwoordig ook dakpannen, photofilm en andere vernieuwde technieken. Zo gaat het niet meer ten koste van de uitstraling van een huis, gebouw of kantoor.

7. Onderhoudsarm

Panelen vragen weinig onderhoud. Dit komt doordat er geen bewegende onderdelen in zitten die met regelmaat gecontroleerd en opgeknapt moeten worden. Dit maakt zonne-energie makkelijk in gebruik. Daarnaast zijn de panelen voorzien van zelfreinigende coatings. Zo worden de daken uit zichzelf volledig gereinigd.

8. Geluidloos

Veel apparaten die stroom opwekken of met stroom werken, maken veel geluid. De panelen niet. Het enige geluid dat gemaakt wordt, komt uit de koelvin. Meestal wordt de koelvin ver weg gestopt, zodat er geen last van het geluid wordt ondervonden.

Leuk? post