Wat is een draagbare zuurstofconcentrator?

Een draagbare zuurstofconcentrator is een apparaat voor het leveren van zuurstoftherapie aan mensen die een hogere zuurstofconcentratie nodig hebben dan de gewone buitenlucht. Het is een mobiele vorm van een standaard stationaire zuurstofconcentrator voor thuisgebruik. een draagbare zuurstofconcentrator geeft mensen de mogelijkheid vrij te reizen zonder zich zorgen te hoeven maken over hun zuurstofconcentrator. Meestal zijn ze zelfs klein genoeg om mee te nemen in de auto of in het vliegtuig.

Zuurstofconcentrators kwamen voor het eerst op de markt in de jaren zeventig. Vanaf begin jaren 2000 zijn fabrikanten mobiele versies gaan ontwikkelen. De eerste generatie draagbare zuurstofconcentrators waren nog redelijk zwaar en werden niet toegestaan op vliegtuigen. Sindsdien is de betrouwbaarheid van draagbare zuurstofconcentrators behoorlijk toegenomen. Ze produceren nu tussen de 1 en 6 liters zuurstof per minuut. Een draagbare zuurstofconcentrator kan worden aangedreven door netstroom, een autolader of een interne batterij.

Voordelen van een draagbare zuurstofconcentrator

Een draagbare zuurstofconcentrator geeft iemand die zuurstoftherapie nodig heeft de mogelijkheid om gewoon door te gaan met zijn of haar dagelijkse activiteiten. Hier zijn een aantal voordelen op een rijtje van een mobiele zuurstofconcentrator:

– biedt patiënten 24/7 zuurstoftherapie
– verbeterd het uithoudingsvermogen van patiënten in dagelijkse activiteiten
– gemakkelijk en licht reizen

In de afgelopen jaren is het gebruik van draagbare zuurstofconcentrators flink gestegen. Waar de markt in 2012 nog 242.5 miljoen dollar opbracht, wordt deze voor 2019 op 1.9 miljard geschat. Deze groei wordt verklaard door de toename in het productenaanbod en concurrentie; en een vergrijzende bevolking die in beweging wilt blijven.

Leuk? post