Farmaceutische producten vervoeren

Het vervoeren van medicijnen is een vak apart. Er bestaan veel regels en eisen waaraan het transport moet voldoen. Er is tevens een cursus voor chauffeurs en transportbedrijven die farmaceutische producten vervoeren. Hier wordt de nadruk gelegd op wat medicijnen zijn en wat het belang is van een zorgvuldig transport. Vanuit de GDP (goede distributiepraktijken) gelden tevens eisen waar het transport zich aan moet houden. Het behoud van veiligheid en kwaliteit van het product is cruciaal. Om dit te waarborgen is zorgvuldigheid van groot belang. Heb jij een farmaceutische bestelling? Zorg dan dat jij voor een betrouwbaar transportbedrijf kiest.

 

GDP

GDP is een kwaliteitssysteem voor opslagplaatsen en vervoersmiddelen voor medicijnen. Het zijn voorschriften die internationaal geaccepteerd zijn. Deze voorschriften bepalen dat transporteurs en distributeurs van medicijnen moeten werken volgens de GDP-normen. Het gehele traject moet de kwaliteit gewaarborgd worden. Van de temperatuur en ongedierte bestrijdimedications-257336_640ng tot en met de hygiëne. Het is belangrijk dat een transportbedrijf beschikt over een GDP certificaat. Dan weet je zeker dat het farmaceutisch transport in goede handen zijn en veilig op de plek van bestemming aankomen. Met een certificaat toon je als bedrijf aan dat je waarde hecht aan de kwaliteit van je transport en service. Met name in de gezondheidszorg. De GDP eisen gaan in vanaf het moment dat de medicijnen uit het beheer van de fabrikant zijn.

 

Sneltransport

Medicijnen moeten regelmatig met spoed worden vervoerd. Het is dan wel zo prettig dat de transporteur waar jij diensten mee doet ook direct handelt. Het kan niet zo zijn dat het transportbedrijf weigert, omdat ze eigenlijk niet werken op zondag, zaterdag of na vijf uur. Daar kun je als transportbedrijf niet mee aankomen. Bovendien kan iemands leven er vanaf hangen. Dat is ook waarom de meeste transportbedrijven ruime ‘openingstijden’ hanteren. Vaak betekent dit gewoon 24/7. Of jouw bestelling nou naar Frankfurt, Parijs of Amsterdam moet, het transportbedrijf moet voor jouw klaar staan. Sneltransport is flexibel, toegewijd en gedegen. Je moet ervan uit kunnen gaan dat jouw bestelling op tijd aankomt. Is dat het geval? dan heb je te maken met een solide transportbedrijf.

 

 

Leuk? post