Het kopen van een afzuigkap

Een afzuigkap kopen is niet niks, het is belangrijk dat je de maat van je kookplaat weet. De meeste afzuigkappen zijn even groot als de kookplaat. Het is ook mogelijk om een grotere afzuigkap te pakken. Kies nooit voor een afzuigkap die kleiner is dan je kookplaat.

Verschillende modellen

Wanneer je weet welke breedte je wil, kun je gaan kijken naar het model. Er zijn zes verschillende modellen afzuigkappen. Bij een kookeiland kun je kiezen voor een eilandkap. Wanneer je een kookeiland hebt maar niet wil dat de kap in het zicht hangt, kun je kiezen voor een plafond afzuigkap. De plafond afzuigkap wordt weggewerkt in het plafond boven het kookeiland.

Inbouwmodel en schouwkap

Een van de meest verkochte modellen is het inbouwmodel. Deze modellen zijn er vaak in goedkopere uitvoeringen. Je kunt er ook voor kiezen om je afzuigkap onder een keukenkastje te laten monteren. Deze modellen worden ook wel de onderbouwmodellen genoemd. Wanneer je niet wil dat de afzuigkap zichtbaar is maar wel onder een keukenkastje hangt, kun je kiezen voor een vlakscherm. Het meest verkochte model is de schouwkap. Deze kap wordt tegen de muur of in een hoek gemonteerd.

Opties

Wanneer je weet welk model je wil, is het belangrijk om te kijken naar de andere opties. Je kunt kiezen voor een afzuigkap met of zonder motor. Wanneer je een centraal afzuigsysteem hebt, is het beter om te kiezen voor een motorloze afzuigkap. Wanneer je geen centraal afzuigsysteem hebt, moet je kiezen voor een afzuigkap met motor. Naast deze opties kun je ook kijken naar het design. Sommige luxere uitvoeringen beschikken over extra opties zoals gedimd licht.

Winkel of online

Je kunt ervoor kiezen om een afzuigkap online te kopen maar het is vaak goed om je te laten adviseren in een winkel. De verkoper kan je advies geven over de verschillende modellen en merken. Je kunt er dan alsnog voor kiezen de afzuigkap online te kopen.

Leuk? post