Werken met KPI’s

Online succes, dat is wat je tracht te behalen door middel van je online strategie. Meer bezoekers op je website, meer conversies, meer engagement op social media als Facebook en twitter. Om tot je online strategie te komen analyseer je je doelgroep, de markt, en je concurrenten. Na de analyse kun je met de data die je hebt verkregen beginnen met het opstellen van je doelstellingen. Welke kanalen wil je inzetten om je doelgroep te bereiken, welke doelgroep geef je voorrang en welke online activiteiten heb je hiervoor nodig? En wat levert het dan op? Om je activiteiten in kaart te brengen en inzichtelijk te krijgen of je je doelen hiermee behaalt kun je KPI’s opzetten.

KPI’s

Na het opstellen van je doelen wil je dat deze inzichtelijk zijn. Hiervoor gebruik je KPI’s, of Kritische Prestatie Indicatoren. Met KPI’s kun je data die je verkrijgt vanuit je (online) kanalen en campagnes inzichtelijk maken en op basis hiervan direct zien of je inspanningen resultaat hebben. Hierdoor kun je, indien nodig, snel je campagnes aanpassen. De KPI’s die je opstelt verschillen per bedrijf en organisatie en website. Maar enkele veel voorkomende KPI’s zijn:

  • E-commerce omzet (webshop)
  • Aantal transacties (webshop)
  • Bouncerate
  • Aantal inschrijvingen voor je mailinglijst (leadgeneratie)
  • Conversieratio
  • Bron/medium van je bezoekers
  • Top pagina’s (content)
  • Top exitpagina’s (content)

Natuurlijk is dit maar een kleine greep uit de mogelijkheden die er zijn. Het is daarom belangrijk om tijdig je KPI’s op te stellen op basis van de doelen die je hebt.

Afhankelijk van de hoeveelheid campagnes en data die je verkrijgt is het misschien moeilijk en tijdrovend om alles op een rijtje te krijgen. Hiervoor is Cyffer met een oplossing gekomen. Zij hebben een online KPI dashboard ontwikkeld waar alle data overzichtelijk te bekijken is.

KPI Dashboard

Een KPI dashboard maakt het nog makkelijker om de verkregen data vanuit campagnes inzichtelijk te maken. Alles in één overzicht zodat niet in verschillende pakketten hoeft te worden ingelogd. Op deze manier is er een hoop tijd te besparen. Een directe koppeling met de website gegevens via Google Analytics, advertentiecampagnes van Google Adwords en social media activiteiten van Facebook, twitter, LinkedIn, Google+, en Instagram zorgen ervoor dat al deze data in het dashboard te zien zijn. Dus is het mogelijk om gelijk te resultaten van je inspanningen te bekijken.

Bij de KPI dashboard van Cyffer heb je geen aparte software nodig. Het is een online dienst en is op alle apparaten te bekijken. Dus meten van succes (of niet) begint met KPI’s en krijg je helder met behulp van het online dashboard.

Leuk? post