SEO tips voor One Page websites

Tegenwoordig komen ze als paddenstoelen uit de grond: de one page websites. Websites die uit slechts één pagina bestaan. One page websites zijn vooral interessant voor de verkoop van specifieke producten, stichtingen en portfolio’s.

One pagers zien er vaak modern en strak uit, maar neemt ook veel problemen op het gebied van SEO met zich mee.

Wat zijn de nadelen?

De reden dat er vaak wordt getwijfeld over het gebruik van one page websites, is dat het nadelig kan werken op de SEO van de website. De zoekmachine indexeert elke pagina van de website binnen hun zoekmachine. Het probleem? Als je gebruik maakt een one page website, is er maar één pagina die door de zoekmachine geïndexeerd kan worden. Dit kan dus een negatieve werking op je posities in Google hebben als je meer dan één service aanbied.

Hoe los je dit op? Door je website vol te stampen met allerlei keywords en teksten? Jammer genoeg niet. Wanneer je dit toepast kan de zoekmachine niet zien waar je website nu precies over gaat. Zo maak je bijvoorbeeld geen gebruik van de juiste titles en descriptions, doordat je website uit slechts één pagina bestaat. Dit heeft een negatieve werking op je ranking, naast het feit dat het erg onnatuurlijk oogt.

Zijn er toch kansen voor one pagers?

Ondanks alles zijn er toch SEO mogelijkheden voor one page websites. Daarom vind je hier een aantal handige zoekmachine optimalisatie tips voor one pagers. Door het gebruik van deze tips kan ook jouw one page website goed gevonden worden in de zoekmachine.

Linkprofiel

Natuurlijk heeft iedere website een sterk linkprofiel nodig, dus one page websites ook. Probeer links te werven van content-relevante en sterke websites. Niet op websites met honderden links of blogs waar toch niemand naar kijkt. Zeker voor one page websites, die de focus leggen op merk en gebruiksvriendelijkheid, zijn social media netwerken een sterke toevoeging voor de website. Daarnaast kun je proberen hoogwaardige links te krijgen van goede websites, door bijvoorbeeld het schrijven van blogs of positieve reviews.

Website headers

Het gebruik van goede website headers is nog steeds erg belangrijk voor een goede website, dus ook voor one pagers.

Normaal is het gebruik van één H1 kopje de aangeraden hoeveelheid, gezien Google dit ziet als de titel van je website. Echter is het voor een one page website interessant om meer H1 kopjes te gebruiken dan slechts één, om je content zo van elkaar te scheiden.

Hou je content up-to-date

Het creëren van nieuwe, interessante content is erg belangrijk voor Google. Je kunt natuurlijk een website hebben waar je uren naar beneden kunt scrollen, maar dat is niet gebruiksvriendelijk. Toch moet je regelmatig nieuwe content plaatsen. Een goede oplossing is het vervangen van oude content voor nieuwe content.

Een andere oplossing het opzetten van een externe blog, om vervolgens heen en weer te linken tussen de blog en de website.

Heb je nog vragen over de SEO van je website? Vraag dan de gratis SEO tips aan van We Talk SEO of vul het contactformulier in.

5/5 - (1)