De IoT uitdagingen voor 2017

IoT is een begrip dat je steeds vaker tegenkomt op het Internet. Internet of Things wordt dan ook steeds vaker toegepast op verschillende gebieden. De wereld van IoT staat nooit stil en zorgt voor veel veranderingen. Deze veranderingen brengen echter direct ook nieuwe uitdagingen met zich mee. Hieronder vindt u een overzicht van de verwachte trends en uitdagingen op IoT gebied voor 2017.

Datalekken

Er zijn gebieden waar het gebruik van IoT is hoog tempo is opgepakt. Deze gebieden zijn ook meteen het meest kwetsbaar. Voorbeelden van gebieden waar het gebruik van IoT in hoog tempo is toegenomen zijn internettechnologie in de beveiliging en het Fleet management in het vervoer. Om te zorgen dat dit allemaal goed verloopt is een goede beveiliging nodig. Deze is echter nog niet overal waterdicht waardoor de kans bestaat dat er data gelekt kan worden naar partijen waarvan je liever niet wil dat zij deze data in hadden hebben.

DDoS-aanvallen

Hackers zullen net als de afgelopen jaren verder gaan met het uitbuiten van IoT-apparaten. Via het ene IoT-apparaat is het vaak mogelijk om weer aanvallen uit te voeren op andere apparaten. De afgelopen jaren is gebleken dat het zelfs voor grote bedrijven moeilijk is om zich te verdedigen tegen dit soort aanvallen.

Certificatie

Door de opkomst van IoT-toepassingen willen bedrijven ook graag personeel in dienst hebben dat op de hoogte is van IoT-toepassingen. Grote bedrijven spelen hier weer op in door IoT trainingen aan te bieden. Deze trainingen of certificering zal tegen lage prijzen worden aangeboden, omdat er moet worden geconcurreerd met andere grote bedrijven.

Draadloze technologie

Verschillende verkopers zullen een groot aanbod van draadloze technologieën gaan aanbieden. Verschillende eigenschappen van IoT-apparaten hebben een andere manier van draadloze verbinding nodig. Denk hierbij aan LoRaWan of Sigfox. Voor beleidsbepalers op IoT gebied zal dit ertoe leiden dat ze uit tientallen draadloze oplossingen kunnen kiezen.

Leuk? post

Plaats een reactie