De goedkoopste internet provider kiezen

Als je op zoek bent naar de goedkoopste internet provider, moet je er rekening mee houden dat je niet altijd snel internet geleverd krijgt.

Het is vaak zo dat de goedkoopste internet provider oudere internet technieken levert bij de goedkopere abonnementen. Dit terwijl ze de nieuwste technieken wel leveren bij een abonnement dat slechts € 2,- duurder is per maand. In deze gevallen is het raadzaam om dan toch te kiezen voor een minder voordelig internet abonnement met snel internet.

De goedkoopste internet provider met VDSL is de beste keus

Zo krijg je bij een 20 Mbit/s abonnement vaak ADSL2+ geleverd, een verouderde techniek ten opzichte van het nieuwere VDSL dat geleverd wordt vanaf 40 Mbit/s. Het verschil zit hem in de reductie van snelheidsverlies. Hoe verder je van de wijkcentrale afzit hoe meer snelheidsverlies er optreedt bij ADSL2+. Bij VDSL is het zo dat je alsnog een hoge snelheid binnenhaalt als je rond de 2KM van de wijkcentrale afzit, bij ADSL2+ merk je het verschil al bij een halve KM van de wijkcentrale.

Let wel op dat VDSL nog niet overal in Nederland beschikbaar is en dat je in sommige gevallen alleen kan kiezen voor de goedkoopste internet provider. KPN is wel druk bezig met het uitbreiden van het VDSL netwerk en hoopt ieder huishouden een 100 Mbit/s DSL verbinding aan te kunnen bieden aan het eind van 2016.

Welke internet provider biedt standaard VDSL aan

Er zijn enkele goedkope internet providers die standaard VDSL aanbieden. Dit is het geval bij Telfort en Vodafone. Let wel op dat het 12 Mbit/s abonnement van Telfort alleen beschikbaar wordt gesteld voor mensen zonder VDSl internet. Bij Vodafone krijg je ook bij het 20 Mbit/s abonnement VDSL, mits dit niet beschikbaar is.

De minder goedkope internet providers KPN en XS4ALL bieden tevens standaard VDSL aan, echter zal je ook hier kans hebben dat je slechts ADSl2+ krijgt als dit het enige is dat je kan ontvangen op je adres. Het voordeel van XS4ALL is wel dat, als je een glasvezel aansluiting hebt, je voor de prijs van DSL internet ook glasvezel internet kan ontvangen.

Leuk? post