Glasvezel

Alles in 1 glasvezel vergelijken
Alles in 1 glasvezel vergelijken

Glasvezel

Glasvezel, je zult er ongetwijfeld van gehoord hebben of er misschien al mee verbonden zijn. Deze ultrasnelle internetverbinding is het hardst groeiende communicatie netwerk ter wereld.
Omdat veel huishoudens steeds intensiever gebruik maken van internet vraagt dit om meer bandbreedte. Waar vroeger elk huishouden slechts een enkele computer had met een internetverbinding zijn tegenwoordig alle mensen voorzien van meerdere apparaten die een internetverbinding nodig hebben. Denk aan smartphones, laptops, ipods, camarasystemen, game consoles ga zo maar door. Daarnaast is de hoeveelheid data per computer ook erg toegenomen. Vroeger werden er enkel emailtjes gestuurd en werden er simpele HTML websites bezocht maar tegenwoordig is het een standaard om films en video te streamen, muziek te luisteren op het internet, te downloaden en ga zo maar door. Al deze dataoverdracht vraagt om een snelle en stabiele internetverbinding. Dat is de reden dat glasvezel zo immens populair en gewild is. Want met glasvezel ben je klaar voor de toekomst en ben je er van verzekert dat je geen lange wachttijden meer hebt tijdens het uploaden of downloaden.

Glasvezelaansluiting

Omdat het hedendaagse glasvezelnetwerk nog in z’n kinderschoenen staat is er helaas nog geen landelijke dekking. Wel word er dagelijks met man en macht gewerkt om het glasvezelnetwerk uit tebreiden naar landelijke dekking. Merendeel van Nederlands grootste steden is al voorzien van een uitstekend glasvezelnetwerk maar vooral in de afgelegen gebieden is er nog niet overal een glasvezelaansluiting beschikbaar. Je kunt kijken of er glasvezel beschikbaar is op jou adres doormiddel van een glasvezel “postcodecheck”. Na het invullen van postcode en huisnummer kun je zien welke service-providers er op jou locatie glasvezel kunnen leveren. Is er nog geen glasvezel beschikbaar? Niet getreurd, wellicht kun je wel overstappen naar een provider met een gedeeltelijk glasvezelnetwerk. Zo levert de provider Ziggo formeel alleen een ouderwetste kabelinternet verbinding, toch kun je bij Ziggo een internetsnelheid tot wel 500Mb/sec afsluiten.

Glasvezel vergelijken

Val jij onder de gelukkige en is er wel glasvezel beschikbaar op jouw locatie dan zijn er waarschijnlijk meerdere providers die jou glasvezel kunnen leveren. Voordat je een contract aangaat met een glasvezel leverancier is het aan te raden eerst goed te kijken naar de verschillen tussen de glasvezelaanbieders. Er zijn namelijk providers welke erg duur zijn of providers welke heel goedkoop zijn maar weer zeer slecht of beperkte diensten leveren. Het is natuurlijk lastig al deze providers handmatig te vergelijken helemaal als er misschien wel  10 providers op jou adres glasvezel kunnen leveren. Daarvoor zijn er speciale vergelijksystemen op het internet waar je in 1 oogopslag kunt zien welke provider het beste aansluit bij jou wensen. Vul je postcode en huisnummer in bij de postcodecheck en krijg een makkelijke resultatenpagina waar je alle diensteigenschappen kunt bekijken van de verschillende internetproviders. Naast internet worden er ook andere diensten aangeboden via het glasvezel netwerk, namelijk televisie en vaste telefoon. Als je een glasvezelabonnement neemt is het van belang te kijken welke extra diensten je in je bundel krijgt. Zo kun je bijvoorbeeld een alles in 1 glasvezel pakket afsluietn met digitale televisie zenders of onbeperkt gratis bellen. De ene provider levert zijn glasvezel met maar 17 zenders waar je bij de andere glasvezelprovider kunt genieten van maar liefst honderden zenders. Als je glasvezel gaat vergelijken kun je door middel van een vergelijksysteem in 1 overzicht zien welke provider wat precies levert en tegen welke abonnementsprijs. Erg handig dus, en wellicht besparend voor de portefeuille.

Leuk? post