Glasvezel hoort ook bij u in huis te zijn.

U vraagt zich elke keer weer af, hoe kan het toch dat het internet op uw werk altijd zoveel beter is dan thuis. Heeft het te maken met dat u dan dichterbij het kastje zit? Of dat er meer voor betaald wordt? Vaak is het geen van beide het geval. Het ligt aan de aansluiting van het kastje. U kunt werken via de normale internetkabel, maar u kunt ook een aansluiting via glasvezel hebben. En dat is dan al een heel verschil. Glasvezel kan niet zomaar bij iedereen in huis worden aangesloten. Maar mochten er werknemers geweest zijn de afgelopen tijd die werkzaamheden aan de straat, dan is de kans groot dat jouw huis aangesloten kan worden op glasvezel. Wel is daar de zogenaamde FTTH voor nodig.

FTTH

FTTH staat voor Fiber to the house. Dit is een tussenstuk van de verbinding van de straat naar de huizen toe. Niet alles kan zomaar draadloos naar de huizen toe. Ook daar zijn bepaalde verbindingen voor nodig, en dat is dus in het kort de FTTH. Nu zijn er verschillende types,  er zijn namelijk verbindingen nodig tussen de grote centrales onderling. Zo heb je een FTTH nodig vanuit de straat tot in de verbinding van een bepaald gebouw. Een kantoorpand beschikt vaak over een algemene ruimte waarin alles samenkomt. En dan heb je de verbinding tussen de straat, en het internetkastje in jouw meterkast.

Optimaal genieten

Door je internet te verbinden via glasvezel geniet je optimaal van je snelheid en stabiliteit. Glasvezel geeft nauwelijks storingen en werkt ook sneller dan de gewone internetkabels. Dit komt omdat het downloaden van gegevens op het internet gewoon sneller gaat via glasvezel dan met de gewone kabel.

Ik zou zeggen kijk naar de mogelijkheden met FTTH om te controleren of u nu net zo snel kan internetten als op uw werk.

Leuk? post

Plaats een reactie