De techniek van je website

Om je website te optimaliseren voor Google, moet je verschillende factoren in acht nemen. Zo moet je voor zoekmachine optimalisatie letten op de techniek, de sitestructuur, de content en de autoriteit van de website. Je kunt zelf gaan prullen met je website om deze te verbeteren voor Google, maar je kunt dit natuurlijk ook overlaten aan een online marketing bureau. Zij zijn gespecialiseerd in de verschillende factoren van een SEO campagne.

URL’s

Voor de techniek van je website moet je op verschillende factoren letten. Een voorbeeld waar je op moet letten zijn de url’s. Deze url’s mogen niet te lang zijn en mogen alleen bestaan uit kleine letters. Er mag ook maar één url per pagina bestaan. Verder is het heel verstandig als de url het zoekwoord bevat. Als de titel bestaat uit meerdere woorden, moeten deze worden gescheiden door een liggend streepje. Hoe dieper verschillende pagina’s liggen, hoe meer slash tekens de url zal bevatten. Hierdoor wordt de pagina minder goed gevonden door Google. Een goede url bestaat niet uit random tekens, zoals deze soms automatisch wordt gegenereerd. Het is dus fijn als de url’s zijn aan te passen in het CMS.

Techniek

Het is niet alleen fijn als de url’s zijn aan te passen in het CMS, ook is het handig als je de title tags en de meta descriptions kunt aanpassen vanuit het CMS. Hierdoor kun je je site optimaliseren op je zoekwoorden. Verder is het belangrijk dat de laadtijd van je pagina niet te hoog is. Bezoekers zijn namelijk vaak ongeduldig, als je website niet snel genoeg laadt, wordt deze gewoon weggeklikt. Dit is natuurlijk heel zonde om zo bezoekers mis te lopen. Er zijn echter nog een heleboel andere factoren waar je op moet letten als je bezig bent met een SEO campagne.

SEO campagne

Je kunt deze punten allemaal netjes uitvoeren, of natuurlijk uit laten voeren. Echter blijft zoekmachine optimalisatie geen exacte wetenschap. Er zijn dus nog veel meer aspecten waar je naar kunt kijken met betrekking tot een SEO campagne. Een online marketing bureau heeft van al deze aspecten verstand en kan je hier goed mee helpen.

 

seo-758264_640

5/5 - (1)