Wat kun je met een robotstofzuiger?

De robotstofzuiger komt steeds vaker voor in de huiskamer. Men heeft namelijk steeds minder tijd en zin om aandacht te besteden aan huishoudelijke taken. De prijzen van deze stofzuigers wisselen van €150,- tot soms wel €950,- euro.

Een van de beste modellen op het moment is de vierde generatie van Roomba. Met een prachtig design en veel feature verbeteringen, bijvoorbeeld, zachtere bumper, verbeterde schoonmaak voorkant, HEPA filter, verbeterd algoritme en verbeterde batterij.

De 7xx irobot stofzuiger heeft HEPA filters. Deze filters zijn zeer effectief, zo laten ze geen vuil door met een grotere afmeting dan 0.3 microns. Daarnaast is het zo geconstrueerd dat de filter helemaal geen stof meer vrijlaat als het opgenomen wordt.

Een ander verbeterd element is de voorkant. Buiten het aangepaste design, is de constructie aangepast zodat haren geen problemen meer kunnen veroorzaken, ook zijn de borstels beter gestationeerd. Deze verbeteringen zorgen voor makkelijker onderhoud en een langere houdbaarheid van het apparaat.

Ook zijn de sensors sterker geworden. Zo is de ‘dirt detect 2’ een optie om effectiever het vuil op te nemen. Er zijn nu ook aanpassingen gemaakt omtrent de afvalbak, waardoor de stofzuiger in een ronde tot wel 80% meer vuil kan opnemen. Uit veel reviews blijkt dat deze update een zeer belangrijke verbetering is. Een andere verbetering is de touch interface, dit maakt het design net wat strakker en moderner.

De meest geavanceerde Roomba van dit moment, is de Roomba 800-serie robots. Dit model is voorzien van een Aeroforce systeem waarbij het reinigen veel effectiever gebeurd dan bij de voorgaande Roomba modellen en de huis, tuin en keuken stofzuigers. Deze serie zorgt ervoor dat 50% meer vuil wordt opgenomen. Niet verassend is dan ook dat dit model het duurste is uit de reeks.

Genoeg over de verbeteringen van dit product, opvallend is dat dit merk een solide plek in de markt heeft gekregen. Ondanks de relatief hoge prijzen, €380,- tot €680,- euro, schrikt het potentiële kopers niet af.

Leuk? post