Tips tegen een verstopte wc

Een verstopte wc is erg vervelend. De wc spoelt niet door en nog erger: het water komt omhoog. Wanneer u een verstopte wc heeft wilt u natuurlijk dat dit zo snel mogelijk verholpen is. Er zijn gelukkig verschillende methoden om uw toilet te ontstoppen. Al deze methoden zijn geheel veilig en beschadigen uw wc en afvoer niet.

Voorzorgsmaatregelen

Voordat u aan de slag gaat, kunt u het beste een aantal voorzorgsmaatregelen nemen. Wanneer de wc verstopt zit en niet doortrekt, probeer dan niet nog eens door te trekken. Hierdoor kan de wc overstromen en dit wilt u nou juist voorkomen. Voor de zekerheid kunt u de vloer bedekken met bijvoorbeeld oude kranten of stukken keukenrol. Dit beschermt de vloer tegen een eventuele overstroming en maakt het makkelijker om alles schoon te maken.

Schoonmaakhandschoenen

Vaak wordt een verstopping van het toilet veroorzaakt door een object dat vastzit in het toilet. Vaak zijn wc-rollen en speelgoed de boosdoeners. Kijk of u de oorzaak van de verstopping in de wc kan zien en probeer dit met een rubber handschoen uit de wc te halen.

Ontstopper

Een bekend hulpmiddel tegen een verstopte wc is de ontstopper. Spel de ontstopper voor gebruik af onder heet water. Dit zorgt ervoor dat het rubber zachter wordt, zodat het beter afsluit. Plaats de ontstopper in het water in de wc en druk hem langzaam, maar stevig aan. Trek dan snel aan de ontstopper en druk deze weer in. Vooral het trekken aan de ontstopper is erg belangrijk. Zo kunt u de ontstopping uit de wc ‘trekken’,

Afwasmiddel en heet water

De wc kunt u ook ontstoppen met afwasmiddel en heet water. Doe een paar druppels afwasmiddel in het toilet en giet, vanaf een meter hoogte, een emmer heet water in de wc. Door de hoogte wordt er druk aan het water toegevoegd en het afwasmiddel kan stoffen zoals vet oplossen. Laat dit mengsel vijf minuten inwerken en spoel het toilet hierna door.

Bel een specialist

Wanneer snelheid geboden is bij een verstopte wc kunt u een calamiteitenservice inschakelen. Bij Hofkens HIG staan de specialisten bijvoorbeeld 24/7 voor u klaar om uw calamiteit op te lossen. Ook wanneer de verstopte wc geen calamiteit is kunt u Hofkens HIG inschakelen om de verstopping te verhelpen.

Leuk? post