Tips voor een schone keuken

Het schoonmaken van je keuken is noodzakelijk. Of je nou wil of niet, het zal toch ooit moeten gebeuren. Voor een bedrijf is het makkelijk om bijvoorbeeld een schoonmaakbedrijf Tilburg in te huren wanneer de keukenzaken niks te maken hebben met de daadwerkelijke business. Maar voor de huiskeuken is het ook fijn als je het zelf kunt doen. Bij deze een aantal tips hoe je jouw keuken lekker schoon kan houden.

Schoonmaakazijn

Eén ding is zeker en dat is dat je keuken vet gaat worden na gebruik. Het beste om deze vetvlekken te verwijderen is schoonmaakazijn. Schoonmaakazijn is namelijk stukken goedkoper en milieuvriendelijker dan een allesreiniger en kan het vet op je keuken er makkelijk af krijgen.

Tostiapparaat

Bijna iedereen heeft wel een tostiapparaat of iets dergelijks in huis en deze zal ook schoongemaakt moeten worden. Wanneer je het tostiapparaat hebt gebruikt is het slim om een nat velletje keukenpapier tussen de ijzers te zetten. De kaas die overgebleven was plakt aan het keukenpapier en kan er makkelijk afgetrokken worden. Hierna is het de taak om simpelweg met een doekje over de ijzeren platen heen te gaan en het tostiapparaat is weer klaar voor gebruik.

Voorbereiding is alles

Zoals we vaak zeggen: een goed begin is het halve werk. Dit geldt natuurlijk ook voor schoonmaken. Wanneer je namelijk minder dingen vies maakt hoef je ook minder dingen schoon te maken. Voordat je gaat koken is het slim om wat stukken aluminiumfolie neer te leggen zodat je op het einde van je kooksessie alleen maar het folie hoeft weg te gooien. Ook kan je papier (bijvoorbeeld kranten) op je keukenkastjes leggen zodat het stof op het papier valt en je deze alleen weg hoeft te gooien om deze vervolgens om de zoveel tijd te vervangen.

Maak het snel schoon

Als laatste geven we de tip om de rotzooi die je maakt snel schoon te maken. Doe je bijvoorbeeld iets in de magnetron en deze wordt overspoeld met spetters dan doe je er goed aan om de spetters meteen weg te halen. Doe je dit niet dan gaat het aankoeken wat resulteert in een langere schoonmaaksessie.

Leuk? post