Tips voor het kopen van een boek

Een boek kopen is natuurlijk altijd een gok. Pas nadat je het hebt gekocht kom je er achter of het boek je wel of niet bevalt. Er zijn echter wel manieren waarop je er vooraf al wat beter achter kan komen of een boek wel bij je past.

Kijk eerst eens goed je eigen boekenkast door. Wat voor genres boeken staan er vooral in je boekenkast? Heb je meerdere boeken van een bepaalde schrijver? Welke boeken vond je nu het allerleukste om te lezen? Het is belangrijk om hier eerst over na te denken, voordat je naar een boekenwinkel gaat of een webshop.

Boekenwinkel

Je hebt tegenwoordig natuurlijk heel veel boekenwinkels die bij bepaalde ketens horen, en die je vaak in de stad ziet. Hier kun je natuurlijk kijken voor een goed boek, maar het is wellicht verstandiger om naar een ‘echte’ boekenwinkel te gaan. Hier werken vaak mensen die je wat beter kunnen helpen. Stap op een verkoper af, en vertel waar je precies naar op zoek bent. Geef aan van welke schrijver je graag boeken leest, en welke genres je het meeste aanspreken.

Online

Je kunt natuurlijk ook online gaan kijken voor een goed boek. Er zijn vaak sites die de leukste boeken van dat moment voor je op een rij zetten, bijvoorbeeld voor een boek dat op dit moment populair is. Kijk maar eens op www.boeken-top-10.nl. Je kunt op zo’n site ook zoeken naar een boek dat je al hebt gelezen en dat je beviel. Veel sites geven dan namelijk automatisch suggesties.

Leuk? post