De Amerikaanse Koelkast

Lees alles over de meest moderne koelkast!

Wat is een Amerikaanse Koelkast

amerikaanse-koelkastEen koelkast kennen wij natuurlijk allemaal, maar wat is nou precies een Amerikaanse Koelkast? De Amerikaanse koelkast  is een koelkast met twee deuren die zich naast elkaar bevinden. De rechterkant van de koelkast wordt gebruikt als koelvak en de linker als vriesvak. De koelkast wordt hierdoor ook wel eens een side-by-side koelkast genoemd en hij werd voor het eerst geïntroduceerd in het jaar 1949 door het Amerikaanse bedrijf Amana (gespecialiseerd in huishoudelijke apparatuur en het bedrijf is nu onderdeel van Whirlpool). Echter werd deze side-by-side stijl koelkast pas echt een succes in Amerika inhet jaar 1965.

In Nederland is de verkoop van de Amerikaanse koelkast een lange tijd achter gebleven. Dit werd veroorzaakt doordat de oudere versies van deze side-by-side koelkast meer energie verbruikte dan de andere soorten koelkasten. Echter is het energieverbruik in de nieuwe modellen van de Amerikaanse koelkasten enorm gedaald en begint de verkoop in ons land nu langzaam ook toe te nemen.

Voor en nadelen van de Amerikaanse koelkast

amerikaanse-side-by-side-koelkastEen van de voordelen van het hebben van een Amerikaanse koelkast is de enorme ruimte die deze koelkast biedt in zowel koel- en vriesvak. Echter is dit voor sommige gezinnen een nadeel, omdat er soms betaald wordt voor koelruimte die ze niet gebruiken. Dit probleem is makkelijk te voorkomen door je van te voren in je aankopen te verdiepen in hoeveel ruimte jij precies nodig hebt en welke Amerikaanse koelkast bij jouw gezin past. Een gezin van 5 heeft al snel een koelkast nodig met ruim 700 liter aan totale ruimte, maar een kleiner gezin heeft soms al genoeg aan 500 liter.

Een ander voordeel van de side-by-side koelkast is dat je makkelijk bij het vriesgedeelte kunt komen, de planken zijn wel wat kleiner dan bij andere soorten koelkasten maar alleen al in de deuren in het koel- en vriesvak kan je genoeg kwijt. Dit geeft jouw de mogelijkheid om de Amerikaanse koelkast georganiseerd te houden. Dit is niet alleen ideaal voor het gebruikersgemak maar ook handig voor gezinnen met kinderen. Alle kind onvriendelijke producten kunnen buiten het bereik van de kinderen gezet worden, waardoor ook zij zonder risico’s de koelkast in kunnen.

Een Amerikaanse Koelkast kopen

Zoals eerder aangegeven moet je bij het kopen van een Amerikaanse Koelkast letten op de ruimte die jij nodig hebt in jouw koelkast. Let hierbij niet alleen op de totale hoeveelheid in liters maar ook de verdeling tussen het koel- en vriesvak van de koelkast. De meeste Amerikaanse koelkasten worden tegenwoordig standaard geleverd met NoFrost (geen ijsvorming), een A++ energie-efficiëntieklasse en multi-airflow (Snellere koeling vanaf meerdere punten). Als jij meer in jouw Amerikaanse koelkast wilt zal dit natuurlijk wel de prijs omhoog brengen maar vaak kan dit wel een enorm verschil maken voor jouw huishouden energiekosten. Denk hierbij aan een food showcase of een barluik waar minder koele lucht uit de koelkast ontsnapt. Beide zorgen voor een grote verlaging in energieverbruik omdat de Amerikaanse koelkast niet nieuwe koude lucht hoeft aan te maken.

Leuk? post