Waarom kiezen voor een muursticker?

Een muursticker in huis plakken is iets dat je steeds vaker gaat zien. Muurstickers zijn enorm in opkomst. Het is erg leuk als je een keer iets anders wilt in je huis, maar je hier niet al te moeilijk voor wilt doen. Maar wat zijn de voordelen van muurstickers? We zetten voor je op een rijtje waarom ze op het moment zo populair zijn.

Snel en goedkoop
Ten eerste is het enorm makkelijk om een muursticker aan te brengen in je huis. Je kan dit zelf doen, er zit namelijk altijd een teststicker bij om te kijken of de ondergrond geschikt is en om mee te oefenen. Als je een andere uitstraling in je kamer wilt, is het een stuk makkelijker en sneller om een muursticker op te plakken dan om de muur te gaan verven of behangen. Ook is dit een stuk goedkoper. Soms is het net teveel van het goede om een muur een hele andere kleur te geven of kan verven gewoonweg niet. Dan kan een muursticker een goede oplossing zijn. Een muursticker is ook nog eens erg licht van gewicht.

Origineel en een makkelijke verandering
Een muursticker geeft gelijk een andere uitstraling aan een ruimte. Het is erg origineel. Vaak kun je de muursticker zelfs zelf ontwerpen, waardoor je iets in je huis hebt hangen dat niemand anders heeft. Ook in kinderkamers is het ideaal. Kinderen veranderen snel van smaak en de kamer elke keer opnieuw verven is een heel gedoe. Daarom is het een idee om voor elke fase en leeftijd een andere muursticker te kiezen om de kinderkamer toch persoonlijk te maken. Een muursticker is er gemakkelijk af te halen en laat geen lijmresten achter. Een ander voorbeeld waarbij een muursticker de beste oplossing is, is een huurhuis waarin je niet mag verven of behangen.

Muursticker vs schilderij
Natuurlijk zou je ook een leuk schilderij op kunnen hangen, dit is immers ook makkelijk verwisselbaar. Echter heb je met een schilderij een gat in de muur door de spijker die erin moet worden geslagen of geboord. Ook is het ophangen van een schilderij meer werk dan het opplakken van een muursticker. Daarbij komt ook nog dat een muursticker oogt als één geheel. Je ziet geen doorzichtige randen op je muur, het loopt mooi over.

Genoeg redenen dus om te kiezen voor een leuke en originele muursticker. Er is voor ieder wat wils. Voor elke ruimte in huis is een geschikte muursticker te vinden. Kun je niet vinden wat je zoekt? Ontwerp dan zelf je eigen muursticker.

Leuk? post

Plaats een reactie