Vier tips voor het verkopen van uw huis

Ben jij van plan om binnenkort je huis te verkopen, dan is deze blog geschreven voor jou! Mensen die hun huis verkopen kunnen een verkoopmakelaar inhuren, bijvoorbeeld een makelaar in Maastricht. Echter kunnen mensen aan de hand van de tips die genoemd worden in deze blog ook zelf helpen met een snelle en soepele verkoop van hun huis.

Verkoopprijs

Het is belangrijk om te weten wat je woning waard is. Aan de hand hiervan kan je een goede verkoopprijs bepalen. Nodig drie makelaars uit die in aanmerking komen om je woning te verkopen. Als deze makelaars alle drie een schatting van de waarde geven heb je een goed uitgangspunt van wat de woning waard is. Als je weet wat je woning waard is moet je goed bedenken dat mensen altijd willen onderhandelen. Vraag je dus precies wat je huis waard is volgens de makelaar dan ga je uiteindelijk minder ontvangen. Gemiddeld genomen wordt in Nederland acht procent minder betaald voor een woning dan de verkoopprijs die aanvankelijk gevraagd wordt. En houdt rekening met afronding van je vraagprijs. Een woning waarvoor iemand € 399.000 euro vraagt zal beter verkopen dan een woning waarvoor iemand € 401.000 euro vraagt.

Uitstraling woning

Onthoud dat de kijkers niet dezelfde smaak hebben als jij zelf. Zorg er daarom voor dat het interieur van de woning zo neutraal mogelijk is. Voor inspiratie kan je kijken bij woningzaken als de IKEA die ook hun inrichting hierop aanpassen. Als je er echt niet uitkomt kan natuurlijk ook nog altijd een woningstyliste worden ingeschakeld.

Makelaar

Zoek ten eerste een makelaar die altijd openstaat voor bezichtigingen, ook ’s avonds en in weekenden. Er bestaan nog makelaar die paar op een beperkt aantal momenten bezichtigingen doen. Dit verkleint de kansen op een sneller verkoop van je huis. Controleer daarnaast ook de prestaties van je makelaar. Je betaalt deze persoon een hoop geld in de hoop dat hij of zij jouw huis snel en voor een goede prijs verkoopt. Daar mag dan ook wel kwaliteit tegenover staan. Ben niet te snel tevreden met de tekst of foto’s die een makelaar plaatst op sites als Funda. Als je als verkopende partij hier niet tevreden over bent mag dit gerust gezegd worden.

Social media

In deze tijd gebruikt bijna iedereen social media en het is dan ook een goedkoop medium om een hoop potentiële kopers te bereiken. Je woning op een socialmediakanaal zetten is gratis en alle extra geïnteresseerde mensen die het oplevert is mooi meegenomen. Wel moet je er rekening mee houden dat iedereen ook gelijk kan zien het huis te koop staat en ook is meteen te zien dat jij op het adres woont. Vooral als het huis al leegstaat kan dit de verkeerde mensen op ideeën brengen.

Leuk? post