De verschillen tussen een boxspring en een ledikant

Bij het inrichten of het her-inrichten van de slaapkamer moet er worden nagedacht over het bed. Dat een bed meer is dan een meubelstuk – dat noodzakelijk is om op te slapen – beseffen mensen vaak niet. Een goed bed kan echt het verschil maken tussen fit wakker worden en moe wakker worden met rugklachten. Voordat je een nieuw bed gaat aanschaffen is het dus goed om eens te kijken naar de verschillen tussen de soorten bedden. In dit artikel de verschillen tussen de boxspring en het ledikant.

Een boxspring

Een boxspring is een bedden soort die de laatste jaren steeds meer in opkomst is. Kenmerkend voor een boxspring bed is het onderstel – ook wel de box genoemd – op pootjes. In dit onderstel zijn springveren verwerkt. Deze springveren bieden over de hele breedte van de boxspring veerkracht. In combinatie met een matras zorgt het onderstel van een boxspring voor extra lichaamsondersteuning en optimaal ligcomfort.

Wat maakt dit bed zo populair? De boxspring is in populariteit gestegen om twee belangrijke redenen. Allereerst is de vraag naar boxsprings toegenomen door woonprogramma’s waarin dit type bed – en de voordelen – uitgebreid naar voren kwamen. Een andere reden waarom de vraag naar boxsprings gestegen is, is dat er goedkopere versies op de markt zijn gebracht. De boxspring werd hierdoor voor een breed publiek toegankelijk.

De voordelen van boxsprings

Bij de keuze van een bed – of je nu kiest voor een boxspring of een ledikant – krijg je te maken met andere voordelen. Het grootste voordeel van een boxspring – ten opzichte van het ledikant – is dat het slaapsysteem zeer comfortabel is en dat een boxspring – door de dubbele vering laag – zorgt voor optimaal ligcomfort. Daarnaast hebben boxsprings een open verenstructuur waardoor de ventilatie en luchtcirculatie uitstekend is.

Andere voordelen van boxsprings zijn:

  • Samen te stellen naar eigen wens
  • Door de hoogte makkelijk in- en uitstappen
  • Geschikt voor elke slaaphouding
  • Zorgen voor een luxueuze uitstraling

Zelf een boxspring aanschaffen? Bezoek de website http://www.slaaploods.nl/ voor een uitgebreid aanbod van boxsprings.

Een ledikant

Ondanks dat de boxspring populairder is geworden, is ook het ledikant nog steeds een veel verkochte bedden soort. Een ledikant is eigen niets meer dan een bedconstructie zonder lattenbodem en matras. Vervolgens kun je zelf een matras en lattenbodem uitkiezen die aan al jouw slaapwensen voldoet.

De voordelen van ledikanten

Ten opzichte van een boxspring, biedt een ledikant de volgende voordelen:

  • Door het materiaalgebruik eenvoudiger te reinigen
  • Goedkoper dan een boxspring bed
  • Aanblik van het bed is minder massief
Leuk? post