Verhuizen? Stress met verhuisdozen!

Verhuisdozen kopenWie al eens is verhuisd weet dat verhuizen stress is met verhuisdozen. Het internet staat vol van verhuistips en je kunt de verhuizing volledig uitbesteden, maar toch zal verhuizen stress met zich meebrengen. Hoe kun je er toch voor zorgen dat je de verhuisstress zo minimaal houdt. Wanneer je het geluk hebt dat je veel voorbereidingstijd krijgt (lees, huis verkocht en pas 4 maanden later verhuizen) kun je natuurlijk veel zaken goed regelen. Kies je om jezelf te verhuizen? Dan hebben we een aantal goede tips.

Stress met verhuisdozen

  • Tip 1: Begin op tijd! Begin met opruimen van de ruimtes waar je het minst komt. Denk hierbij aan de zolder en of kelder. Als je slim bent kun je alvast online verhuisdozen kopen. Tijdens het opruimen kun je dan alvast zaken inpakken in verhuisdozen die je wilt bewaren en niet wilt weggooien.
  • Tip 2: Wanneer je gaat beginnen met het serieuze inpakwerk ga dan gestructureerd te werk. Begin op één kamer met het inpakken van de verhuisdozen en werk dan de overige kamers af. Ga niet als een dolle her en der de verhuisdozen inpakken want dan raak je het overzicht kwijt.
  • Tip 3: Codeer de verhuisdozen. Plak op alle dozen een sticker en schrijf erop voor welke kamer de verhuisdoos is. Zo hoef je na de verhuizing niet nog een keer met de dozen door het huis heen te sjouwen.
  • Tip 4: Maak een plattegrond van elke kamer en geef aan waar de meubels komen te staan. Zo voorkom je dat je de meubels en de verhuisdozen 2x of vaker vast zult hebben. Nu weet iedereen waar de spullen komen te staan.
  • Tip 5: Maak een paar verhuisdozen zeer opvallend. In deze verhuisdozen doe je namelijk de spullen in die je gelijk nodig hebt die dag / avond. Denk hierbij aan schone kleding, douchespullen, medicijnen enz.
  • Tip 6: Zorg voor voldoende hulpkrachten! Vraag vrienden / familie op tijd om te komen helpen met de verhuizing. Wanneer ze hebben toegezegd, attendeer ze dan een week voor de verhuizing. Dit om te voorkomen dat je tijdens de verhuisdag alles alleen moet doen.
  • Tip 7: Verwen de je vrienden en familie. Zorg voor koffie, broodjes, friet, etc. Zolang je ze maar goed behandeld. Het is voor hun ook een zware dag.

Met deze paar kleine tips moet je al heel ver komen. Zoals al eerder vermeld, zoek op google naar verschillende verhuistips en lees deze aandachtig door. Verhuizen blijft stress maar je hebt veel zelf in de hand.

Leuk? post