Tips voor het verzorgen van je kamerplanten

Om zolang mogelijk van kamerplanten te kunnen blijven genieten is het belangrijk dat ze de juiste verzorging krijgen. Het verzorgen van je planten bestaat niet alleen uit op tijd en de juiste hoeveelheid water geven. Ook al is dit een heel belangrijk punt bij het verzorgen van de kamerplanten. Verpotten en extra voeding geven horen ook zeker bij het goed verzorgen van kamerplanten. 

Verpotten van kamerplanten

Het verpotten van kamerplanten doe je om de plant meer ruimte te geven om verder te kunnen groeien. Je kan de kamerplant overzetten in een grotere pot. Dat is alleen niet de enige reden waarom je kamerplanten het beste regelmatig kunt verpotten. Bij het verpotten geef je de kamerplant nieuwe grond. In deze nieuwe grond zitten voor ongeveer zes weken nieuwe voedingsstoffen. Deze heeft de kamerplant nodig om onder andere goed te kunnen blijven groeien. Het verpotten van kamerplanten kun je het beste in het voorjaar doen omdat in deze periode de kamerplanten het meeste energie hebben.

Het verzorgen van kamerplanten geef ze extra voeding

Een kamerplant kan soms wat extra voedingsstoffen gebruiken. Dit kun je geven door wat speciale plantenvoeding of bemesting aan de kamerplanten te geven.Dit zorgt ervoor dat de plant goed blijft groeien en mooi groen blijft. Geef de kamerplanten extra voeding in de maanden maart tot en met oktober. In de winter is dit niet nodig omdat de kamerplanten dan minder licht krijgen en dan eigenlijk een beetje in rust zijn. De hoeveelheid plantenvoeding of mest en hoe vaak je het moet geven is afhankelijk van het product dat je hiervoor wil gebruiken. Met op tijd en voldoende water geven, verpotten en extra voeding geef je de kamerplanten de verzorging die ze nodig hebben.
Voor een overzicht van kamerplanten kun je op 123kamerplanten terecht.

Leuk? post