Tips voor kiezen van laminaat?

Een nieuwe vloer kopen doe je niet zo maar. Als je kiest voor een laminaat vloer is er tegenwoordig een heel divers aanbod. Van de grote bouwmarkten tot aan de kleinere speciaalzaken. Je hebt laminaat van een paar euro per vierkante meter en laminaat van een paar tientjes per vierkante meter. Wat is nu het beste en waar moet ik op letten?

Tip 1: welke ondervloer

Als eerst moet je weten wat je ondervloer is. Er verschillende ondervloeren op de markt. Voor een optimaal resultaat moet er een laminaatvloer gelegd worden op een gladde ondergrond. Je kunt dan gewoon kiezen voor een simpele ondervloer die alle oneffenheden op de ondergrond weghaalt. Daarnaast is het voor appartementen in flats van belang dat het een geluid reducerende ondervloer is. Deze kan het geluid zo’n tien decibel laten afnemen waardoor je de onderbuurvrouw niet meer hoort lopen als je over de vloer loopt.

Tip 2: Soort laminaat

Er is een groot aanbod aan laminaat. Je hebt laminaat in budget variant en laminaat van een duurdere prijs segment. Meestal geldt dat duurdere vloeren een langere levensduur hebben, maar je moet ook kijken naar gebruik van de vloer. Hoe intens wordt deze gebruikt. Zo hoef je geen dure vloer te kopen als deze weinig gebruikt wordt en kan je goed af met een goedkopere vloer.

Tip 3: welke plint

Werk je vloer af met een mooie plint. Je kunt kiezen voor bijvoorbeeld een plakplint, muurplint of MDF plint. Een plakplint is een eenvoudige plint die op de randen van je laminaat vloer hebt geplakt. Een muurplint of MDF plint zit tegen de muur aan gemaakt op de rand van het laminaat. Veelal zit er aan de achterkant van de plint een klein gootje waar je bijvoorbeeld een kabel kan je laten lopen zodat deze mooi is weggewerkt.

 

 

Leuk? post