Tegels leggen

Tegel lay-out en de voorbereiding voor dat je tegels gaat leggen is heel belangrijk. Hier zijn wat tips en ideeën om dit proces eenvoudig te voltooien zodat het leggen van tegels een aangename ervaring wordt.

De sleutel om te zorgen dat het process effectief verloopt en dat u een pracht eindresultaat heeft, is het namen van tijd en het dubbel controleren van uw metingen en ontwerpen.

Tegels leggen in 3 stappen

Om te beginnen met het leggen van tegels moet u eerst beslissen over een ontwerp, de positie van de tegels, en in welke kamer u gaat beginnen met het leggen van tegels. Dit is belangrijk als de tegels bijvoorbeeld van een kamer overlopen naar een hal. U moet dan namelijk het midden van elke ruimte vinden en waar de tegels elkaar gaan tegenkomen. Dit bepaalt hoe de tegels worden gepositioneerd tijdens de start.

  1. Meet de kamer of kamers. Het meten van de kamers geeft u een goed idee van welke grootte tegels u moet gebruiken om de gewenste look te creëren in uw kamer. Sommige formaat tegels zullen gesneden moeten worden, anders passen deze niet in de kamer. Met krijt kunt u lijnen trekken zodat je weet waar de kamers met elkaar verbonden zijn op de tegels.
  2. Neem notities. Noteer uw metingen, het ontwerp en patroon en aan te raden is om ook een visueel iets te tekenen zodat het plan helemaal duidelijk is.
  3. Begin met het gebruiken van een voorbeeld set tegels en begin deze op de vloer te leggen. Meet hoe de rest van de tegels in het oppervlak gaan passen. Het beste kun je hiervan foto’s nemen voor visuele steun en herinnering.

Het kan zijn dat u dit proces opnieuw moet doorlopen wanneer uw voorkeur voor bepaalde tegels veranderen, of omdat u het ontwerp toch niet zo mooi vond. Dit is normaal en mensen maken vaak 3 tot 4 keer ene ontwerp voordat ze een definitieve versie hebben. Blijf dus geduldig, neem de tijd er voor en u zult uiteindelijk een mooi resultaat boeken.

Als op u zoek bent naar tegels kun u een kijkje nemen bij Max4Home. Hier kunt u online tegels kopen voor een scherpe prijs.

Leuk? post