Studententips Groningen

Groningen is een van de grootste en meest populaire studentensteden van Nederland. Ongeveer een kwart van de inwoners van de stad is student en dit is niet voor niets, want studeren in Groningen is simpelweg erg leuk en gezellig. Ben jij een student in Groningen of ben je van plan dit te worden en kun je nog wel wat tips over Groningen gebruiken? Lees dan snel verder, want in dit artikel geven we je drie interessante tips speciaal voor studenten.

Tip 1: Uitgaan

Het uitgaansleven van Groningen richt zich helemaal op studenten en dit betekent dat er meer dan genoeg leuke uitgaansgelegenheden te vinden zijn in de stad. De leukste studentenkroegen vind je op de Grote Markt en in de Poelestraat, waar het iedere avond feest is. Bezoek ook zeker een speciaal studentenfeestje, want hier leer je veel leuke mensen kennen en proef je de echte studentensfeer.

Tip 2: De KEI-week

In het begin van het studiejaar wordt Groningen echt overspoeld door nieuwe studenten. Om ervoor te zorgen dat de nieuwe studenten de stad goed leren kennen, wordt er een speciale introductieweek georganiseerd. Deze week wordt ook wel de KEI-week genoemd en is speciaal gericht op nieuwe studenten in Groningen. Je leert er studieverenigingen kennen, maar maakt ook kennis met sportverenigingen, culturele verenigingen, politieke partijen en ga zo maar door. Uiteraard wordt er ook veel gefeest in de KEI-week, waardoor je deze week als kersverse student zeker niet wil missen.

Tip 3: Op kamers wonen

Wil je de studentensfeer van Groningen echt goed proeven, dan raden wij je aan om op kamers te gaan. In Groningen zijn vele studentenhuizen te vinden, waar regelmatig een kamer vrij komt. Ook kun je een losse kamer huren of een appartement betrekken met een medestudent om hier samen te gaan wonen. En komen je ouders op bezoek om je spullen te verhuizen of je studentenkamer te bewonderen? Dan kunnen zij eenvoudig parkeren in Groningen, namelijk in de Q-Park parkeergarage die je in het centrum van de studentenstad vindt. Makkelijk met verhuizen, maar ook prettig voor je ouders als ze gewoon langskomen om je kamer te bekijken en samen een dagje uit te organiseren in jouw nieuwe woonplaats.

Leuk? post