Snel je huis verkopen? Handige tips!

Je huis zo snel mogelijk verkopen, dat is iets waar iedereen van droomt. Maar je wilt je huis niet alleen snel, maar ook voor een goede prijs. Dat is lastiger dan je denkt. Er is namelijk veel concurrentie op de woningmarkt. Daarom geven wij je in dit artikel handige tips voor het verkopen van je huis!

Wat is je woning waard?

Als je teveel geld voor je huis vraagt, gaat het mis. Het is dan ook erg belangrijk om de waarde van je woning te bepalen wanneer je deze wilt gaan verkopen. Voor het taxeren van je huis kun je een makelaar inschakelen. Een makelaar kan een goede schatting geven van de waarde van je huis.

Wanneer je jouw huis hebt laten taxeren kun je de juiste vraagprijs gaan bepalen. Vaak zullen de mensen gaan onderhandelen over de vraagprijs van je huis. Gemiddeld wordt er in Nederland 8 procent minder dan de vraagprijs betaald. Dit geldt natuurlijk niet voor alle plaatsen in Nederland. Zo wordt er in Amsterdam vaak meer geboden dan de vraagprijs.

Zorg voor een neutrale look

De kans is groot dat jij jouw huis erg mooi vindt. De kans dat de kijker hier precies hetzelfde over denkt is erg klein. Zorg daarom voor een zo neutraal mogelijke uitstraling van je huis. Kies voor lichte, neutrale kleuren op de muren en probeer je huis zo in te richten dat het voor zoveel mogelijk mensen aantrekkelijk is.

Een goede makelaar

Wanneer je jouw huis wilt verkopen is een goede makelaar onmisbaar. Ga op zoek naar een makelaar die een goede verkooptekst kan schrijven, goede foto’s kan maken en goed kan verkopen. Daarnaast is een flexibele makelaar een echte pré. Een flexibele makelaar vergroot namelijk de verkoopkans van jouw huis.

Open Huizen Dag

Twee keer per jaar organiseert de NVM een Open Huizen Dag. Sommige van de mensen die tijdens deze Open Huizen Dag bij jouw huis komen kijken zijn waarschijnlijk gewoon nieuwsgierig. Echter kan er toch net die ene kijker tussen zitten die wel echt geïnteresseerd is. Daarnaast kan een nieuwsgierige kijker ook geïnteresseerd raken. Meedoen aan de Open Huizen Dag is dus zeker de moeite waard!

Kortom, vooral een goede makelaar is erg belangrijk bij het verkopen van je huis. Wil je jouw huis in de regio Breda verkopen? Dan is Zuyderleven dé perfecte makelaar voor jou!

5/5 - (1)