De Sanseveria, de ideale plant.

De Sanseveria Trifasciata plant wordt in Nederland ook wel de Vrouwentong genoemd. De binnenplant is de meest ideale kamerplant als je geen groene vingers hebt, omdat de plant weinig verzorging nodig heeft.

 

Water

Het aantal keer dat de binnenplant water nodig heeft verschilt per seizoen. In de winter kan de plant een lange tijd zonder water. De Sensevaria Trifasciata kan zes tot acht weken zonder water. In de lente en zomer heeft de plant meer water nodig. Het aantal keer ligt op eens in de twee weken. Bij extreme hitte is het verstandig om de binnenplant een extra gietbeurt te geven.

 

Lichtintensiteit

De plant kan daarnaast op vele plekken in huis staan: op een donkere en lichte plek. Als de Sanseveria dicht bij het raam staat zal het blad lichter kleuren. De plant blijft het mooist als deze wat verder van het raam afstaat. Als de plant té ver van het raam afstaat zal de plant minder snel groeien, omdat de waterbehoefte minder wordt. Het is af te raden om de plant meer dan vier meter van het raam te plaatsen.

 

Onderhoud

Als de plant gesnoeid wordt, zal de groei stoppen. Het is daarom af te raden om de Sanseveria Trifasciata te snoeien. De plant kan groeien tot ongeveer 150cm. Als de plant te groot wordt, kunnen bladeren het best verwijderd worden door deze op de bodem af te snijden. De bruine plekken kunnen wel weggesneden worden.

 

Soorten Sansevieria

De Sansevieria kent veel planten. Op 123kamerplanten vind je een ruim assortiment aan Sansevieria binnenplanten. Je koopt hier onder andere een Ayo, Bacularis, Coral, Blue Star, Cylindrica, Golden Edge Hahnii, Golden Hahnii Black, Gold Flame, Kirkii, Laurentii, Malaika, Mikado, Moonshine, Musica, Spikey, Straight, Superba, Twister, Victoria en de Zeylanica.

 

De planten zijn te verkrijgen in diverse maten.

Leuk? post