Riool onderhouden

Rioolonderhoud, het is iets waar veel mensen niet aan denken. Echter is het onderhouden van het riool erg belangrijk. Eigenlijk is het onderhouden van het riool erg simpel. Zo gaat het riool langer mee en heeft u geen last van verstoppingen of overstromingen. Wij geven u in dit artikel graag een aantal handige tips voor het onderhouden van het riool.

Onderhoud riolering

Het onderhouden van uw riool is erg belangrijk om zo ongewenste verstoppingen te voorkomen. Wanneer u een vieze lucht ruikt, of het water niet goed doorspoelt, bent u vaak al te laat. Daarom is het onderhouden van het riool juist zo belangrijk. Voorkomen is namelijk beter dan genezen. 

Gebruik het riool waar het voor bedoeld is

Gaat er bij u in huis iets mis met de riolering? Dan bent u als huiseigenaar of bewoner zelf verantwoordelijk. Om schade aan uw riool te voorkomen, dient u uw riool alleen te gebruiken waar het voor bedoeld is.

Helaas worden er nog altijd verschillende zaken door het toilet gespoeld die hier niet voor bedoeld zijn. Denk hierbij aan verfresten, zware schoonmaakmiddelen, maar ook vochtig toiletpapier kan leiden tot een verstopping in het riool. Dit terwijl het riool eigenlijk alleen bestemd is voor menselijke uitwerpselen en toiletpapier. Toiletpapier is zo ontwikkeld dat het het riool niet verstopt.

Riool verstopt

Is uw riool toch verstopt? Dan wilt u natuurlijk dat dit zo snel mogelijk verholpen is. Leidt de verstopping van uw riool tot een calamiteit, zoals het overstromen van de wc? Dan kunt u het beste een calamiteitenservice inschakelen. De meeste calamiteiten services staan 24/7 voor u klaar.

Leuk? post