Tips voor het opfrissen van de slaapkamer

Een interieur is altijd gebonden aan trends – zo ook de slaapkamer. Op een gegeven moment voldoet deze kamer dan ook niet meer aan jouw wensen en smaak. Je smaak verandert immers in de loop der jaren. Gelukkig hebben wij een aantal tips voor jou om een frisse wind door je slaapkamer te laten waaien. Lees je mee?

Tip 1: Een nieuw dekbedovertrek

Een eenvoudige en snelle manier om jouw slaapkamer een andere look en feel te geven is een nieuw dekbedovertrek. Dekbedovertrekken zijn er in alle soorten en maten waardoor er altijd wel een overtrek is dat past bij jouw huidige inrichting en smaak.

Wanneer je kamer voornamelijk is opgebouwd uit neutrale kleuren dan is het leuk en speels om een opvallend dekbedovertrek op jouw bed te leggen. Ga bijvoorbeeld voor een toffe grafische print of voor een dekbed met felgekleurde bloemen. Zijn alle muren in jouw slaapkamer al voorzien van een kleurtje? Houd de rest van de kamer dan rustig en kies voor een dekbedovertrek in een neutrale kleur of met een subtiele print.

Tip 2: Een likje verf

Om de slaapkamer echt op te frissen kun je deze kamer ook een likje verf geven. Je kunt gaan voor neutrale kleuren zoals wit, beige en lichtblauw om de slaapkamer een rustige oase te houden. Ook is het leuk om lekker te knallen met vrolijke kleuren. Wil je graag een knusse en romantische slaapkamer? Kies dan voor een donkere kleur op de muren! Met name de kleur paars zorgt voor een mysterieuze en romantische sfeer.

Tip 3: Eyecatchers in de slaapkamer

Een laatste tip om jouw kamer lekker op te frissen is om eyecatchers aan te schaffen. Een eyecatcher kan het nieuwe, opvallende dekbedovertrek zijn, maar bijvoorbeeld ook een heleboel sierkussens of een bijzondere lamp. Struin het internet af en breng een bezoekje aan de woonboulevard om jouw oog te laten vallen op een echte eyecatcher!

Ga jij aan de slag met de kwast en accessoires om jouw kamer op te frissen?

Leuk? post