Ontevredenheid over de keuken, hoe los je dat op?

De meeste stellen of huishoudens die al langere tijd in hetzelfde huis wonen zullen dit gevoel herkennen. Je woont in een mooie omgeving, het huis is groot genoeg, maar toch ben je niet helemaal tevreden. Het kan zijn dat je vervelende buren hebt maar vaak ontstaat er ontevredenheid over een bepaalde ruimte zoals de keuken of de tuin.

Verhuizen is een optie maar is vaak duurder en hoeft niet nodig te zijn. Het opknappen van de ruimte waarover ontevredenheid is ontstaan, kan het probleem verhelpen. Je hoeft niet meteen te verbouwen maar zou bijvoorbeeld accessoires kunnen toevoegen. Onderstaande tips helpen je om de keuken weer een fris aangezicht te geven.

1. Doe iets aan die kale wand
Veel keukens hebben een witte muur waar helemaal niets op of aan hangt. Het is een kale wand die voor de meeste mensen saai overkomt. Om de keuken weer een leuk aangezicht te geven, zou je de muur kunnen verven. Het moet wel makkelijk schoon te maken zijn, dus zorg dat de verf schrobvast en hittebestendig is. Ook kan krijtbehang uitkomst bieden. Hier kunnen de kinderen op tekenen of je kunt erop schrijven dat je morgen pasta carbonara eet en de dag erop gezonde salade.

2. Haal andere culturen in huis
Het is tamelijk eenvoudig om de keuken wat meer karakter gegeven door invloeden van andere culturen toe te voegen. In toko’s of op het internet zijn bijvoorbeeld leuke keukenartikelen uit ‘vreemde’ landen te verkrijgen. Denk aan een Japanse theepot, een Marokkaanse Tajine of een vijzel uit Ghana.

Leuk? post