Een nieuwe vloer kiezen

vloerenBen je van plan om een nieuwe vloer aan te schaffen, maar weet je nog niet precies welke soort, kleur, prijsklasse en/of merk?  In dit artikel geef ik je tips die je helpen de juiste vloerkeuze te maken.  Er zijn veel verschillende soorten vloeren; laminaat, parket, PVC/vinyl, tapijt, kurk en meer. Kies je voor bijvoorbeeld parket, dan heb je nog de keuze uit veel verschillende soorten type parket zoals; tapis, bamboe, lamelparket, bourgogne, massieve stroken etc. Omdat er tegenwoordig een groot aantal soorten vloeren zijn, is het voor veel mensen moeilijk om een keuze te maken, wat heel begrijpelijk is.

 

Uitleg over de 2 populairste vloeren in 2016

Laminaat

Laminaat is een  kunststof vloer die het natuurlijke effect van een “echte houten vloer” of een “echte steen nabootst. Deze vloeren zijn vrij eenvoudig voor een doe-het-zelver te leggen.

 

De opbouw van een laminaatvloer:

  • Toplaag/slijtlaag
  • Decorpapier
  • Tussenlaag van MDF/HDF
  • Stabiliserende onderlaag

PVC

PVC vloeren worden gemaakt van kunststof (lijkt erg op zeil) en is goed bestand tegen vocht en vuil. Deze vloeren zijn erg gemakkelijk in onderhoud en zijn niet heel duur bij aanschaf. Het nadeel van dit soorten vloeren is dat je ze niet kunt schuren – zoals bij parket.

De opbouw van een PVC vloer:

  1. Matte PU beschermlaag
  2. Toplaag
  3. Filmlaag
  4. Rug
Leuk? post