De juiste look voor je houten salontafel

Je vindt ze tegenwoordig in alle soorten, maten, stijlen en materialen: salontafels. Maar hoe het aanbod ook groeit, de houten salontafel blijft in trek. Houten meubelstukken zijn gemakkelijk te combineren, hebben een warme uitstraling en kun je bovendien eenvoudig bewerken. Met een schuurpapiertje en een likje verf ziet de houten salontafel er weer als nieuw uit. En zeker met kinderen in huis is het fijn om een onderhoudsvriendelijke salontafel te hebben die tegen een stootje kan.

Houten salontafels in diverse soorten en maten

De meeste mensen orienteren zich online voor de look van hun interieur en je vindt online dan ook een uitgebreid assortiment salontafels van hout. Groot en klein, laag en hoog, met of zonder wieltjes. Je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het bij een van de grote online woonwinkels. De salontafels worden aangeboden in verschillende houtsoorten. Zo zit er altijd wel een model bij die bij jouw interieur past.

Salontafel met opbergruimte

Ook als de ruimte in je interieur beperkt is, is het mogelijk om een geschikte houten salontafel te vinden. In verschillende modellen in het aanbod is namelijk opbergruimte geïntegreerd, waardoor je de salontafel voor meerdere doeleinden kunt gebruiken. Dat stapeltje tijdschriften ligt voortaan niet meer naast de bank, maar netjes opgeborgen in je salontafel.

Welk model past in jouw interieur?

Als je hebt besloten welke soort en maat je wilt hebben, en of je al dan geen opbergruimte nodig hebt, kan je gaan kijken naar de juiste stijl die in jouw interieur past. Ga je bijvoorbeeld voor de Scandinavische look met schuine poten, of ben je op zoek naar een model van met een natuurlijke hout look? Ook als je houdt van vintage modellen van recycled teak hout ga wel iets vinden wat bij jouw smaak past. Ook zien we dat het gebruik van mangohout voor salontafel tegenwoordig erg populair is.

Houten salontafels combineren

Maar natuurlijk hoef je niet perse te kiezen tussen twee salontafels van hout. Wist je dat het tegenwoordig erg hip is om twee (of zelfs meerdere) kleine salontafels te combineren? Kies bijvoorbeeld voor twee tafeltjes in een verschillende hoogte of varieer in vorm. Probeer wel één element in alle tafels terug te laten komen, bijvoorbeeld dezelfde kleur of vorm, zodat het een geheel vormt.

1/5 - (1)

Plaats een reactie