Het juiste deurbeslag voor uw buitendeur

Het deurbeslag van een buitendeur is het visitekaartje van elke woning. Bij deurbeslag denken we dan al snel aan de deurklink of de deurknop, maar er zijn nog veel meer producten die we tot de categorie deurbeslag rekenen zoals brievenbussen, deurbellen en huisnummers.

Deurklinken en -knoppen

Al deze producten zijn er in verschillende soorten, maten en uitvoeringen. Een van de belangrijkste verschillen betreft het materiaal waarvan het deurbeslag is gemaakt. Dit kan zijn kunststof, metaal, rvs of messing. Kunststof deurbeslag is over het algemeen goedkoop maar ziet er vaak ook minder vraag uit dan bijvoorbeeld messing. Toch kan kunststof een goede keuze zijn wanneer u niet al te veel geld wilt uitgeven en toch een huisnummer aan de deur wilt hebben. Deurklinken en -knoppen zullen nooit van kunststof zijn maar altijd van metaal. Hier is een ruime keuze in uitvoeringen zodat u altijd het deurbeslag zult vinden dat het beste past op uw voordeur. Heeft u bijvoorbeeld een jaren ’30 woning dan kunt u ervoor kiezen om messing deurbeslag te installeren. Dit beslag heeft een mooie gouden kleur en past eigenlijk altijd bij de stijl van jaren ’30 woningen, zeker als u ook kiest voor een bijpassende messing brievenbus en messing deurbel.

Inbraakwerend deurbeslag

Voor modernere huizen is een strakkere stijl vaak gangbaar. Het deurbeslag van de buitendeur is dan vaak gemaakt van metaal of RVS. Deze materialen geven een strakke look en zijn goed bestand tegen alledaags gebruik. En laten we daarnaast ook de andere deuren van een woning niet vergeten want naast de voordeur verdient ook de keukendeur mooi deurbeslag. Zelfs voor een schuurdeur of een garagedeur zijn er passende deurklinken op de markt. Overigens is het daarbij belangrijk om niet alleen te kiezen voor mooi maar ook voor degelijk. Er is uitstekend inbraakwerend deurbeslag verkrijgbaar dat er niet alleen goed uitziet maar dat ook nog eens is ontwikkeld om inbraak te voorkomen. Er wordt in Nederland elke dag een paar honderd keer ingebroken dus het is heel verstandig om hier bij de aanschaf van nieuwe deurklinken en sloten goed bij stil te staan!

Kortom, er is genoeg over om na te denken wanneer u deurbeslag gaat kopen. Voor nieuwbouwwoningen doet u dit vaak in overleg met de architect zodat deze de nieuwe deurklinken en deurknoppen kan intekenen. En dat geldt natuurlijk ook voor de brievenbus of het huisnummer. Het lijken kleinde details maar zoals gezegd, ze zijn het visitekaartje van uw woning!

Leuk? post