Handig en mooi spullen opbergen

Als je een eigen woonruimte hebt, komen hier waarschijnlijk ook een heleboel spullen bij kijken. Als deze spullen overal rondslingeren, kan dit de uitstraling van je interieur flink verpesten. Het is dus belangrijk om te kiezen voor de juiste oplossingen om op te bergen.

Praktische opbergruimte

Heb je een kleine ruimte tot je beschikking en veel spullen om op te bergen? Dan zul je slim om moeten gaan met de ruimte die je hebt. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van functionele meubelstukken. Dit zijn praktische combinaties van meubelstukken en opbergruimte. Je kunt hierbij denken aan een bed met daaronder opbergladen, stoelen geïntegreerd in een tafel of een trap als opbergruimte. Deze laatste kan handig zijn als je veel spullen hebt op te bergen. Heb je een dichte trap in je woning? Dan is de ruimte hieronder ideaal om te gebruiken als opberg ruimte. Je kunt hier een kastdeur in maken, maar ook lades of een open kast. Een bed heeft meestal een ruimte die goed gebruikt kan worden. De ruimte onder het bed kan gebruikt worden als opbergplek voor schoenen of boeken. Ga hier dus creatief mee om en haal het meeste uit je interieur en meubels.

Mooie opbergruimte

Heb je meer ruimte in je huis? Dan kun je bijvoorbeeld gaan voor een prachtige opbergkast. Als je voldoende ruimte hebt hoef je geen rekening te houden met praktische oplossingen. Het is in dit geval vooral belangrijk dat het er mooi uitziet. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een Scandinavische design kast van BoConcept. Zo kun je bijvoorbeeld door middel van losse units en kastjes je eigen wand creëren. Je kunt de basiskleuren eventueel aanvullen met een accent. Zo kun je voor elke woning de perfecte sfeer verkrijgen met de Scandinavische design kast.

Laat de inhoud zien

Heb jij mooie spullen waarvan het eigenlijk zonde is om ze in een kast te stoppen? Stel ze dan tentoon! Het uitstallen van bijvoorbeeld mokken aan een wandrek kan een creatief en speels effect geven. Houten kratten kunnen hier ook handig bij zijn. Zo kun je echte blikvangers creëren terwijl je spullen meteen zijn opgeborgen. Probeer het wel bij één blikvanger per ruimte te houden. Het kan namelijk rommelig en onoverzichtelijk worden als je al je spullen gaat uitstallen.

Opbergplekjes

Soms kun je spullen opbergen op plekken waar je het eigenlijk niet verwacht. Stiekem zijn er een heleboel opbergplekjes in je woning. Kijk dus vooral eens verder om te zien of je ergens spulletjes in kunt opbergen. Dit gaat vooral om kleine voorwerpen. Een kastje achter een wandklok en een lade in een stoel, tafel of wandplank zijn voorbeelden van deze opbergplekjes. Heb je deze niet? Er zijn ook genoeg leuke wandrekjes, plankjes, en doosjes te koop waar je kleine spulletjes in kunt opbergen.

 

clothes-pegs-780657_640

Leuk? post