Gevelreiniging – Haal het maximale uit jouw pand of woning

Wanneer je jouw huis gaat verkopen, wil je hier uiteraard het maximale uit halen. Voor een bedrijfspand is het belangrijk om een professionele indruk te wekken. Beide situaties gaan niet wanneer de gevel er vies uit ziet en in onderhoud nalatig is geweest. Gevelreiniging is onmisbaar voor een schone en frisse indruk.

Je kan zelf aan de slag gaan met het reinigen van de gevel. Je kan er ook voor kiezen om hier iemand voor in te schakelen. Er zijn namelijk verschillende vervuilingen, die allemaal hun eigen behandelingsmethode hebben. Daarbij moet je rekening houden met het materiaal van de gevel, niet alle materialen kunnen dezelfde reinigingstechnieken hebben.

Gevelreiniging – Vervuilingssoorten

Zoals al eerder vermeld zijn er verschillende vervuilingen die de gevel aantasten. Hieronder lees je de meest voorkomende vervuilingen en behandelingstechnieken.

Mos

In Nederland is mos een welbekende gevelaantaster. Mos is een groene begroeiing die vooral tussen de voegen zichzelf verspreid. Toch kan het ook op de stenen voorkomen. De beste manier om mos tegen te gaan is een stoomreiniging en een mosdoder. Hierdoor blijft het mos langer weg.

Algen

Algen komen, net zoals mos, in Nederland regelmatig voor. Deze geven de gevel een groene waas. Gelukkig is het makkelijk behandelbaar, middels een stoomreiniging. Om te voorkomen dat de algen terugkomen is een algendoder noodzakelijk.

Zwarte aanslag

Een zwarte aanslag wordt veroorzaakt door smog. Je ziet dit vooral rondom de schoorsteen en westgevel. Deze aanslag is extreem lastig te verwijderen, hiervoor is een speciale chemische gevelreiniging nodig.

Witte aanslag

Er zijn drie mogelijkheden die een witte aanslag op de gevel kunnen veroorzaken: kalkaanslag, zoutuitbloei en salpeter. De aanslag wordt veroorzaakt door een chemisch proces in het metselwerk, belangrijk is om de oorzaak van het probleem vast te stellen. Hierna kan de gevel gereinigd worden door middel van een chemische reiniging of stralen.

Grijze uitslag

Metaal-oxidatie veroorzaakt een grijze uitslag op de stenen. Dit komt voornamelijk voor op natte en vochtige plaatsen zoals westgevels en schoorstenen. De enige oplossing om de uitslag te verwijderen is stralen.

Wil jij hulp bij een gevelreiniging inschakelen? Bekijk de website voor meer informatie of neem contact op.

Leuk? post

Plaats een reactie