Emigreren

Veel mensen gaan graag emigreren om iets meer van de wereld te zien, ander werk te zoeken of bijvoorbeeld zichzelf te ontwikkelen. Verhuizen naar Noorwegen, Spanje, Italië en Frankrijk is vooral populair bij Nederlanders.

Emigreer met een positief gevoel

Emigreren moet niet de oplossing zijn voor een probleem, zoals ruzie met de buren, slecht weer of vreemde wetten. Kijk eerst of dit probleem ook op een andere manier opgelost kan worden. Als je emigreert begin je opnieuw, dus probeer geen negatieve gevoelens mee te nemen. Als je met frisse zin het nieuwe land binnen treedt is de kans op teleurstelling een stuk kleiner.

Emigreren met een partner

Jullie moeten beiden volledig achter de emigratie staan. Twijfels? Niet doen. Ook niet omdat de ander het zo graag wilt.

Misschien kun je een tijdje proefdraaien. Bezoek het land eerst een paar maanden om zeker te weten dat u daar wilt wonen. Eerst een huis huren en dan pas kopen kan helpen.

Zet samen goed op een rij wat er achter wordt gelaten en wat jullie willen vinden in het nieuwe land. Hoe zwaar weegt het afscheid tegenover de ontmoeting? Zijn de verwachtingen realistisch? Van emigreren wordt u geen ander mens. Bent u gewend aan luxe, kunt u niet tegen stress en bent u erg gemakkelijk of juist totaal niet? Dit zal in een ander land niet veranderen. Echter kunnen bepaalde eigenschappen zich wel beter thuis voelen in een andere cultuur. Ken jezelf en wees overal op voorbereid.

Leuk? post