Emigreren naar Noorwegen

Noorwegen wordt voor veel Nederlanders een steeds populairder land om naar te emigreren. Denk bijvoorbeeld aan de overweldigende natuur, de gigantische fjorden en het schitterende noorderlicht.

In Noorwegen kun je weg van alle drukte en genieten van de heerlijke rust en vrijheid. Zo telt Noorwegen veel minder inwoners dan Nederland, terwijl het land een stuk groter is. Deze grote onbewoonde ruimte wordt vooral bezet door de natuur, de bergen en de fjorden. Een natuurliefhebber in hart en nieren en brengt dan ook graag een bezoekjes aan het land.

Niet enkel natuurliefhebbers, maar ook mensen die houden van de afwisseling tussen drukte en rust kunnen in Noorwegen terecht. Oslo is bijvoorbeeld een internationale en drukke stad. Er bevinden zich ontzettend veel studenten, locals en toeristen. Daarnaast zijn er erg veel cafes, clubs en andere gezellige plaatsen. Hierdoor biedt het hele land tal van mogelijkheden.

Leuk voor de portemonnee

Het kan voorkomen dat je door je werk moet emigreren naar Noorwegen. Wil je gewoon graag wonen in Noorwegen, maar heb je nog geen werk? Noorwegen besteedt veel aandacht aan projecten om buitenlanders naar Noorwegen te halen. Zo willen het graag jonge mensen met een technische achtergrond. Voldoe je niet aan dit profiel? Maak je geen zorgen, je bent alsnog meer dan welkom. De huizen in Noorwegen zijn een stuk goedkoper dan in Nederland. Echter is het leven in Noorwegen wel iets duurder, maar dit wordt goed gecompenseerd met het salaris. Je krijgt namelijk een hoger salaris dan iemand uit Nederland.

De Noren

De Noren zijn dol op de natuur en proberen het daarom zo min mogelijk aan te tasten. Het land straalt vooral rust uit. De Noren zijn vaak gastvrij, maar kunnen in het begin wat afstandelijk overkomen. Echter worden het al snel goede vrienden als je ze beter leert kennen.

Waar Noorwegen ook bekend om staat zijn de verschillende stammen. Zo heb je bijvoorbeeld het Sami-volk, welke zijn te herkennen aan de de kleurrijke kleding en de grote kuddes rendieren die ze hoeden.

De leefomgeving

Noorwegen ligt op een gelijke hoogte met Siberië en Alaska. Enorm koude landen dus. Echter kent Noorwegen een iets aangenamer klimaat. In het zuid-oostelijke deel van Noorwegen is het het warmste en ook het meest stabiel wat het weer betreft. Hoe verder je naar het Noorden reist, hoe kouder het wordt. Mocht je graag skiën of snowboarden, dan is Noorwegen echt een land voor jou. Ben je niet zo’n sportliefhebber? Dan kun je altijd nog gaan vissen, want daar is ook meer dan genoeg mogelijkheid voor!

Leuk? post