Eerste hulp bij natte vloeren

Heb je door de zware regenval van afgelopen dagen waterschade opgelopen aan je vloer of betoncire? Dat is erg vervelend en kan blijvende schade achterlaten. Om dat te voorkomen geven we je een aantal tips die je verder kunnen helpen. Neem in alle gevallen contact op met je verzekering voor een passende oplossing.

Stap 1: Zorg dat al het vocht van de vloer is

Zodra je ziet dat je vloer nat is geworden, moet je direct in actie komen. Het gaat hier natuurlijk wel om laminaatvloeren of houten vloeren, aangezien gietvloeren en tegelvloeren hier goed tegen bestand zijn. Probeer met een vocht absorberende doek het vocht op te nemen. Ga net zolang met de doek eroverheen totdat al het vocht weg is. Helemaal vochtvrij krijgen gaat waarschijnlijk niet lukken, aangezien het vocht al door de planken naar de ondervloer is getrokken. Om het toch zo goed mogelijk vochtvrij te krijgen en je vloer te redden kun je de volgende handelingen doen.

Stap 2: strijk de planken

Pak een droge doek, leg deze over de vochtige planken en ga er met een strijkijzer overheen. Dit zorgt ervoor dat de planken drogen terwijl ze naar beneden gedrukt worden. Ga niet zomaar met een föhn aan de slag, aangezien de warmte van een föhn niet goed verspreid wordt. Zo kunnen de planken sneller kromtrekken en dat is wat je wilt voorkomen.

Herstellen van de vloer

Nogmaals: voor alle gevallen geldt dat het verstandig is om eerst contact op te nemen met een verzekeraar. Wanneer de vloer niet meer te redden valt, heb je kans dat het herstellen van de vloer vergoed wordt. In veel gevallen kan een vloer herstelt worden zonder al te veel moeite. Bijvoorbeeld door het vervangen van een aantal planken. Waterschade komt vaak af van vaatwasmachines en deze staan vaak aan de rand van een houten vloer of laminaatvloer. Hopelijk kunnen deze tips je helpen om snel van je natte vloer af te komen.

4.9/5 - (14)