Een kleine slaapkamer inrichten

Ben je op zoek naar je eerste woning? Dan is je budget waarschijnlijk nog niet zo groot. De zoektocht zal best lastig zijn. Een appartement vinden wat voldoet aan je wensen én aan je budget is niet zo makkelijk. Je zult al snel terecht komen in de wat kleinere appartementjes. En dit hoeft helemaal niet erg te zijn! Een klein huisje kan juist heel knus en gezellig zijn. Maar dan moet je wel weten hoe je dit het beste kan inrichten. In de woonkamer moet je ‘s avonds heerlijk kunnen ontspannen en in de slaapkamer moet je goed tot rust kunnen komen. Maar hoe richt je een kleine slaapkamer nou het beste in?

Kleurgebruik

In een kleine slaapkamer wil je rust creëren. Zo kun je lekker slapen en word je uitgerust wakker. Maar hoe doe je dit nou eigenlijk precies? Het is erg belangrijk om gebruik te maken van lichte en rustige kleuren. Kies dus liever niet voor allerlei accessoires in verschillende maten en kleuren. Wil je toch graag accessoires in je slaapkamer? Kies dan bijvoorbeeld voor transparante vazen. Doordat deze licht doorlaten wordt er een ruimtelijk effect gecreëerd. Het is ook belangrijk dat de kleuren op elkaar afgestemd zijn, zo ontstaat er één geheel. Hou je van kunst? Een abstract schilderij met grote kleurvakken kan heel mooi staan in je kleine slaapkamer!

Bed

Een bed is een groot object in een kleine slaapkamer. Misschien is je eerste reactie om daarop te bezuinigen. Maar dit is geen goed idee! Een goed bed is erg van belang om goed te kunnen slapen. Een goede nachtrust zorgt ervoor dat je uitgerust wakker wordt en de dag fris kunt beginnen. Je zult je fitter voelen en productiever zijn op je werk. Dit is niet alleen fijn voor jou, maar ook voor de mensen om je heen. Kies dus voor een goed bed. Hiervoor kun je bijvoorbeeld terecht bij Slaaploods.

Opbergmogelijkheden

Een opgeruimde kamer is een rustige kamer. En dat is precies wat je wil bereiken. Zorg er dus voor dat je al je spullen kunt opbergen. Opbergmogelijkheden hoeven niet altijd standaard te zijn, je kunt ook iets creatiever denken. Zo leent de ruimte onder je bed zich perfect als opbergruimte! Je kunt ook je opbergkast pimpen door er een spiegel, prikbord en boekenkast van te maken. Een spiegel heeft bovendien als voordeel dat deze licht reflecteert. Op deze manier wordt de ruimte meer open. Heb je verschillende leuke opbergdozen, nachtkastjes of kratjes? Dan kun je deze opstapelen voor een leuk effect. In een kleine slaapkamer is het heel slim om in de hoogte te werken. Ook kun je ervoor kiezen om nachtkastjes op wieltjes te nemen. Staat het nachtkastje in de weg? Dan rijd je het gemakkelijk even aan de kant.

Verlichting

In een kleine slaapkamer is het fijn om veel daglicht te hebben. Zorg dus voor voldoende ramen waardoor het licht naar binnen kan vallen. Hierdoor lijkt de ruimte meteen groter en krijgt je slaapkamer een frisse indruk. Maar ‘s avonds wil je ook sfeer kunnen creëren. Kies dus voor mooie sfeerverlichting met een dimmer. Zorg er ook voor dat je alle hoeken van de kamer kunt belichten. Als er hoeken wegvallen in de schaduw lijkt de kamer namelijk nog kleiner. Er zijn dus genoeg mogelijkheden om het beste uit je kleine slaapkamer te halen. Ga creatief aan de slag en geniet van jouw sfeervolle slaapkamer!

alarm-clock-1193291_640

Leuk? post