Een dakkapel kopen

dakkapelEen dakkapel is ideaal voor wie op zoek is naar meer licht in bepaalde ruimtes van het huis. Door het plaatsen van een opbouw heeft het huis niet alleen meer lichtinval maar ontstaat er ook een nieuwe ruimte in het huis. Voordat je een dakkapel laat plaatsen is het belangrijk om eerst wat informatie over dakkapellen te verzamelen. Denk hierbij aan informatie zoals wat voor dakkapellen er zijn, hoeveel een dakkapel kost en natuurlijk wat je voorafgaand moet regelen en op orde moet hebben.

Soorten dakkapellen

Je bent er eindelijk uit; je huis is toe aan een uitbreiding en jij wilt dolgraag een dakkapel.  Maar nu sta je voor de volgende beslissing: met wat voor soort dakkapel behaal jij het gewenste resultaat dakopbouwdat jij voor ogen hebt? Bij een specialist kan je vaak kiezen uit een uitgebreid assortiment aan dakkapellen, zo is er bijvoorbeeld alleen al een ruime keuze aan breedtes en hoogtes die jij voor jouw dakkapel kan nemen. Wil je meer dan alleen een mooie lichtinval en ben je meer opzoek naar extra ruimte? Kies er dan voor om een nokverhoging te nemen, dit is een verhoging die gebouwd wordt bovenop jouw dak zodat een deel van jouw zolder of slaapkamer enorm uitgebreid kan worden. Heb je met een nokverhoging naar jouw idee nog steeds niet genoeg ruimte? Dan is een dakopbouw ook een uitstekende keuze, dit komt overeen met een dubbele nokverhoging en geeft zeeën aan extra ruimte. Zodra je het gewenste formaat hebt gekozen dat bij jouw wensen past kan je als laatste stap ook nog kiezen tussen diverse soorten dakkapel daken, de meest voorkomende opties zijn platte, schuine of puntdaken.

Het plaatsen van dakkapellen

Voordat er begonnen mag worden met het bouwen van dakkapellen is het gebruikelijk om als eerste te controleren of jij voor jouw bouwplannen een vergunning nodig hebt, dit is vaak wel het geval. Als je hebt besloten om een specialist in te schakelen voor jouw dakkapellen klus dan regelen zij vaak voor jou een vergunning en zit dit bij de totaalprijs inbegrepen. Maar het kan natuurlijk geen kwaad om zelf ook wat informatie over de vergunning in te winnen. Wil je aan de slag zonder vergunning? Dan zijn er voor dakkapellen vaste richtlijnen waar iedereen zich tijdens de bouw aan moet houden, hieronder valt o.a. dat dakkapellen die zonder vergunning gebouwd worden een plat dak moeten hebben en binnen bepaalde maten moeten vallen.

Dakkapel prijzen

Dakkapellen zijn natuurlijk niet te koop met een standaard vaste prijs, dakkapel prijzen zijn afhankelijk van jouw wensen. Een groter dakkapel kost dan vanzelfsprekend ook meer dan een kleinere en een nokverhoging weer minder dan een dakopbouw. Door een offerte aan te vragen weet je vaak al snel waar je precies aan toe bent. Voor dakkapellen kan je vaak een schatting van de prijs maken door ruim €1100 per meter te rekenen,houdt er natuurlijk altijd rekening mee dat de prijs net iets hoger uit kan vallen dan bij de door jou gemaakte berekening.

 

5/5 - (2)