De voordelen van een bungalow

Een bungalow is vooral een hele geschikte woning voor ouderen of voor mensen die slecht ter been zijn. Alle kamers zijn in een bungalow gelijkvloers, waardoor je dus nooit trappen hoeft te lopen. Dit is dé eigenschap van een bungalow die veel voordelen biedt.

Toegankelijk
Een woning die gelijkvloers is, is een stuk toegankelijker. Er hoeven geen trappen gelopen te worden en het zorgt voor een open gevoel in de woning. Je bent vanuit bijna elke kamer verbonden met de tuin waardoor je het gevoel hebt dat je grotendeels buiten kunt leven. Ook heb je hierdoor veel lichtval.

Veiligheid
Vooral voor ouderen is veiligheid een belangrijk punt, vooral wanneer zij nog zelfstandig wonen. Naast dat er geen trappen in het huis aanwezig zijn is het ook heel belangrijk dat ouderen veilig thuis douchen. De badkamer moet dus aangepast zijn met bijvoorbeeld anti-slip tegels en wandbeugels.

Toekomst
Bungalows zijn heel eenvoudig uit te breiden. Er kunnen gemakkelijk kamers bijgebouwd worden, maar er zou ook een tweede verdieping op kunnen komen. Uiteraard gaan er dan wel een aantal voordelen van een bungalow verloren. Deze keuze kan echter wel gemaakt worden als je in eerste instantie niet teveel ruimte nodig hebt, maar bij gezinsuitbreiding toch meer kamers nodig zijn.

Verwarming
Wanneer de bungalow goed geïsoleerd is zou dit moeten zorgen voor minder stookkosten. Doordat de woning maar een verdieping heeft wordt de warmte beter verdeeld.

Privacy
Bungalows zijn vrijwel altijd vrijstaand, waardoor je kunt genieten van een groter stuk grond dan een ‘normaal’ huis. Dit zorgt voor meer privacy en een ruimtelijker gevoel. Je hebt meestal een tuin rondom je hele huis.

Leuk? post