4 tips om optimaal met je meubels om te gaan

Het hebben van mooie meubels in huis kan je interieur helemaal compleet maken. Het is dan ook belangrijk om goed voor je meubels te zorgen, zodat ze lang meegaan en er altijd netjes uitzien. In dit artikel geven we je vier handige tips om optimaal met je meubels om te gaan.

Regelmatig schoonmaken

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om je meubels in goede staat te houden, is regelmatig schoonmaken. Stof en vuil kunnen zich ophopen op je meubels en ervoor zorgen dat ze er vies en versleten uitzien. Zorg er daarom voor dat je regelmatig stofzuigt, afneemt met een vochtige doek en eventueel een speciale meubelreiniger gebruikt. Let hierbij ook op de juiste behandeling van meubelstoffering, zodat deze niet beschadigd raakt.

Meubels beschermen tegen zonlicht

Weet je, zonlicht kan behoorlijk gemeen zijn tegenover je meubels. Het is net alsof ze een beetje verbleken en elke keer als de zon schijnt! Dus, om ze te beschermen, is het slim om ze zo veel mogelijk weg te houden van direct zonlicht. Je kunt bijvoorbeeld wat leuke gordijnen of jaloezieën ophangen om die zonnestralen buiten te houden. Of je kunt denken aan het aanbrengen van een soort van magische UV-beschermende folie op je ramen, zodat het zonlicht minder schadelijk is voor je meubels. Het is eigenlijk een beetje zoals het smeren van zonnebrandcrème, maar dan voor je favoriete bank of stoel!

Vermijd scherpe voorwerpen

Om krassen en beschadigingen te voorkomen, is het belangrijk om scherpe voorwerpen zoveel mogelijk bij je meubels uit de buurt te houden. Denk hierbij aan sleutels, naalden, scharen en andere scherpe objecten die per ongeluk tegen je meubels aan kunnen komen. Als je bijvoorbeeld een tafel hebt met een houten blad, gebruik dan onderzetters om krassen te voorkomen. Ook is het verstandig om bij het verplaatsen van meubels altijd voorzichtig te zijn en te voorkomen dat ze tegen de muur of andere meubels stoten.

Onderhoud je meubelstoffering

Meubelstoffering kan na verloop van tijd slijtage vertonen, vooral op plekken die veel gebruikt worden zoals de zittingen van stoelen en banken. Om ervoor te zorgen dat je meubelstoffering lang mooi blijft, is het belangrijk om deze regelmatig te onderhouden. Dit kun je doen door de stoffering af en toe te stofzuigen en af te nemen met een vochtige doek. Als er vlekken op de stof zitten, is het verstandig om deze zo snel mogelijk te behandelen met een vlekkenverwijderaar die geschikt is voor de betreffende stof. Ook kun je overwegen om je meubelstoffering eens in de zoveel tijd professioneel te laten reinigen om deze weer als nieuw te laten lijken.

5/5 - (1)

Plaats een reactie