Winkelen in Rotterdam

Als je graag winkelt dan is het zeker aan te raden om eens een dagje in Rotterdam te gaan winkelen. Rotterdam is een echte winkelstad waar je wel een dag voor nodig hebt om de winkels te doorlopen. Er zijn ook verschillende winkelgebieden waar je terecht kunt. Denk dan bijvoorbeeld aan de Koopgoot, Alexandrium of Zuidplein. En dan heb je natuurlijk het winkelcentrum ook nog waar talloze winkels gevestigd zitten.

De Koopgoot

De Koopgoot in Rotterdam is haast bij iedereen bekend. Met meer dan 80 winkels in het centrum van Rotterdam gelegen in een goot in het verlengde van de lijnbaan is het een ware publiekstrekker. Met verschillende kleding winkels van bekende merken zoals Lacoste, Zara en Hunkemöller en tal van anderen is er voor iedereen wel iets leuks te vinden. Naast de kledingwinkels zijn er ook nog lifestylewinkels van onder andere De Tuinen, Douglas en The Body Shop.

Alexandrium

Alexandrium Shopping Center is een ander groot winkelgebied in Rotterdam. Met ongeveer 140 winkels met een aanbod welke zeer uiteenloopt is er voor iedereen leuk te winkelen. Buiten modewinkels, met bekende winkels zoals Adidas, Jeans Centre, Jack & Jones, Vero Moda en Only zijn er ook nog de Megastores en Woonmall en kun je er verschillende diensten vinden. Bijvoorbeeld Kijkshop, D-Reizen, ANWB en voor de kleintjes is er Bart Smit waar ze na een dag winkelen misschien wel een leuk cadeautje uit kunnen kiezen.

Dag volmaken

Om een dag winkelen vol te maken wil je natuurlijk wel een hapje kunnen eten. Gelukkig is er in Rotterdam centrum en bij Alexandrium genoeg waar je uit kunt kiezen. Als het lekker weer is kun je lekker op het terras genieten van een drankje om even bij te komen van het vele shoppen. En als je klaar bent kun je gewoon weer verder.

Parkeren

Als je gaat winkelen en je bent met de auto, wat verstandig is als je naar de Koopgoot én Alexandrium wilt gaan, dan zul je de auto ook kwijt moeten. Parkeren in Rotterdam kan bij de Q-Park garages welke bij beide in de buurt zijn. Dat is gelukkig wel zo makkelijk als je met al je tassen vol met je nieuwste aankopen moet gaan lopen. Er is haast altijd plek genoeg. En het is natuurlijk gemakkelijker om met de auto te komen dan met het openbaar vervoer, zeker als je niet uit de buurt van Rotterdam komt. De wegen naar Rotterdam zijn vrijwel altijd goed begaanbaar, alleen in de spits kan het wel wat drukker zijn.

Leuk? post