Whitsundays; parels van de Koraalzee

De Whitsundays is een eilandengroep voor de kust van Queensland. De groep telt 74 prachtige eilanden die als parels in de koraalzee liggen. De koraalriffen zijn adembenemend mooi en sommige hebben de zware taak om de kleine eilanden tegen de kracht van de oceaan te beschermen. De beschermende werking van het koraalrif zorgt ervoor dat deze lagune van de koraalzee bijna altijd kalm is met stil water.

Deze omstandigheden maken de Withsundays tot een van de meest mooie plekken om te zeilen. Antieke zeilschepen en moderne jachten wisselen elkaar af aan de horizon tussen het koraal, de onbewoonde eilanden en de verlaten lagunes. Je kunt in deze omgeving terecht voor diverse zeiltochten, van feestboten voor backpackers tot de meest luxe cruises voor de mensen met een groter budget.

Onderwaterparadijs

De Whitsundays liggen in het midden van het wereldberoemde Great Barrier Reef. Een paradijs voor de duikers en snorkelaars onder ons. Wanneer je met een bootje tussen de eilanden door vaart spot je dolfijnen, prachtig koraal en grote zeeschilpadden. Zo af en toe zwemmen dolfijnen of zeeschilpadden een stuk mee met de boot waarop jij ook mee vaart.  Het reef is een beschermd natuurgebied en biedt de ideale leefomstandigheden voor ontelbaar veel diersoorten. Wanneer je gaat snorkelen zie je allerlei felgekleurde vissen tussen het kleurrijke koraal.

Whitsundays

Onbewoonde eilanden vs. luxe resorts

In dit gebied vind je onbewoonde eilanden, maar ook eilanden die helemaal vol staan met luxe resorts. In deze resorts verblijven vaak kersverse bruidsparen op hun huwelijksreis. Eilanden waar je terecht kunt voor luxe vakanties zijn: Hamilton, Hayman en Daydream Island. Hier vind je alle luxe die je zoekt als je op “vakantie” bent. Ben je aan het backpacken in Australië? Dan zijn deze eilanden misschien geen aanraders, maar een bezoekje aan de Whitsundays is zeker een aanrader. Naast de luxe resorts heb je ook vele onbewoonde eilanden die je kunt bezoeken en waar je kunt overnachten. Je kunt hier dus kamperen, het geeft een vrij, avontuurlijk en verlaten gevoel.

 

Leuk? post