Welke safariparken je absoluut niet mag missen in Afrika!

Altijd al gedroomd om de Big 5 in het wild te spotten? Dan zul je toch écht op safari moeten in Afrika. Maar welke safariparken zijn nou het mooist? En waar maak je de meeste kans om wilde dieren te spotten? Wij hebben het voor je uitgezocht! Lees snel verder en maak jouw reis compleet met een bezoek aan de mooiste parken van Afrika.

Tanzania: Serengeti National park in Tanzania

Een van de meest populaire parken van Afrika is de Serengeti. Niet voor niets is het park dan ook opgenomen in de Unesco Werelderfgoed Lijst. Grote kans dat je het park voorbij hebt zien komen in diverse documentaires. Maar waar het park vooral om bekend staat is de grote migratie, die 2 keer per jaar plaatsvindt. Tijdens deze migratie (in juli en oktober) gaan meer dan 2,5 miljoen zebra’s, gazelles en gnoes op zoek naar vers gras en water.

Zuid Afrika: Mala Mala Game Reserve

Mala Mala Game Reserve is een privépark gelegen tussen het Kruger National Park en Sabi Sand Game Reserve. Doordat er geen hekken tussen de parken zitten, kunnen de dieren vrij rondtrekken. Dit zorgt ervoor dat het park een van de beste is om dieren te spotten en zou je normaal gesproken binnen 2 dagen de Big 5 moeten zien. Nog een extra pluspunt: er mogen niet meer dan 3 auto’s op 1 plek staan, wat de kwaliteit van het spotten absoluut verhoogd!

Botswana: Okavango Delta

Okavango Delta is ‘s werelds grootste delta en ongetwijfeld een van de meest bekende Afrikaanse bestemmingen. De rivieren, meren, moerassen en eilandjes trekken het hele jaar door veel dieren aan, waaronder de kafferbuffel, blauwe gnoe, cheetah, sabelantilope en maraboe. De kwaliteit van de gidsen is hier het hoogst van heel Afrika en bieden je een echte wildernis ervaring. Okavango Delta is een vrij dure bestemming, maar absoluut de moeite waard!

Naast deze parken zijn de Masai Mara (Kenia), Chobe National Park (Botswana) en South Luangwa National Park (Zambia) ook échte aanraders! Wil je graag meer informatie over een van deze parken? Neem dan contact op met Impala Tours, dé reisorganisatie met meer dan 30 jaar ervaring in reizen naar Afrika!

Leuk? post

Plaats een reactie