Welke cirkelzaag is voor u geschikt?

Wanneer u een cirkelzaag wilt kopen kan dit soms best lastig zijn. Er zijn namelijk veel verschillende soorten cirkelzagen, die allemaal weer een andere functie hebben. Maar welke cirkelzaag is nou echt geschikt voor u als klusser? In dit artikel geven we de tips om de juiste keuze te maken qua cirkelzaag.

Hoe maakt u de juiste keuze?

Ten eerste moet u zich afvragen of u de cirkelzaag èèn keer gaat gebruiken of vaker. Wanneer u antwoord ‘1 keer’ is kunt u beter overwegen om een cirkelzaag te lenen of te huren. Indien u meerdere keren per jaar de cirkelzaag gaat gebruiken is de aankoop van een cirkelzaag de juiste keuze. Daarnaast moet u zich afvragen welke functie u nodig heeft voor de uit te voeren klus. Er zijn namelijk verschillende soorten cirkelzagen. Voor de meeste zaagklussen is een gewone handcirkelzaag al meestal voldoende. Wanneer u een grote hoeveelheid hout moet zagen kunt u overwegen om een tafelcirkelzaag of afkortzaag te kopen. Deze zaagmachines beschikken over een krachtige motor uw bijna alle soorten hout perfect door te zagen.

Na de aankoop

Wanneer u een cirkelzaag heeft gekocht is het gebruik ervan ook belangrijk. Om uw eigen veiligheid te garanderen kunnen een paar tips goed van pas komen. U kunt bijvoorbeeld gebruiken maken van veiligheidsmiddelen of extra hulpmiddelen voor de cirkelzaag. Denk bij veiligheidsmiddelen aan een werkbril of handschoenen. Bij de gadgets kunt u denken aan een stofafzuiging of een geleiderail. Met een stofafzuiging heeft u niet langer last meer van zaagsel dat uw zicht belemmerd. Met een geleiderail maakt u niet alleen langere zaagsneden, maar heeft u ook meer steun tijdens het zagen.

Is uw zaagblad stomp of wilt u meerdere materialen zagen? Dan kunt u ervoor kiezen om een nieuw zaagblad te kopen. Het is dan verstandig om te kiezen voor een universeel zaagblad (èèn zaagblad zaagt meerdere materialen). Daarnaast kunt u altijd nog uw cirkelzaagblad slijpen met een vijl of slijpmachine.

Leuk? post