Welke 3d pen kopen?

Er zijn diverse 3d pennen te koop en afhankelijk van wat je met de pen wilt gaan doen is het goed om te weten waar de verschillen zitten.
Een basic 3d pen is alleen geschikt voor het werken met ABS filamenten. Dit filament wordt vervaardigd uit aardolie. Het is een sterk materiaal welke verkrijgbaar is in alle kleuren. Omdat het resultaat wat sterkte betreft het beste is met een 3d pen met ABS filament, wordt deze vooral door professionals gebruikt. Nadeel van ABS is, dat het stinkt zodra het plastic smelt, dus een goede afvoer van lucht is wel zo verstandig.

De multifunctionele 3d pen voor ABS én PLA

Creatievelingen werken liever met een pen die werkt met PLA filament. Dit, omdat je met dit materiaal meer kunt werken in detail. Het materiaal is ook veel natuurvriendelijker dan ABS, het stinkt niet bij het smelten en is soepeler te verwerken. Koop je een 3d pen, dan is daar het filament vaak bij inbegrepen. Zowel de aanschaf van PLA als ABS is goed te doen; een rol van 10 meter kost gemiddels 4 euro. Er is een ruime keuze in kleur en er zijn ook lichtgevende versies te koop.

Creaties van een 3d pen

Werk je voor het eerst met een 3d pen, dan zal je ontdekken dat het niet zo makkelijk is. Het vergt vaardigheid en ervaring om een kunstwerk te maken met een 3d pen. Maar heb je eenmaal de pen onder de knie, dan kunnen er de mooiste kunstwerken mee worden gemaakt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan sieraden of beeldjes. Wij komen echt de meest waanzinnige ideeën tegen. Zo is een songtekst geschreven met een 3d pen een echte eyecatcher aan jouw muur. Maar ook een telefoonhoesje of een hoed hebben diepe indruk gemaakt. Zelfs je eigen schoenen kun je met een 3d pen creëren!

Leuk? post