Villas in Dordogne

Om even tot rust te komen en te ontsnappen aan de stress van het alledaagse leven, is niets zo goed als op reis gaan. Sommige mensen willen graag een weekje luieren terwijl anderen iets opwindends willen doen: sport, cultuur opsnuiven, nieuwe mensen ontmoeten, … .

Waar ook de voorkeur naar moge uitgaan, er zijn verschillende opties. Een citytrip is een eerste mogelijkheid. Een andere optie is een huis of villa huren in meer ruraal gebied. Dit is niet overal beschikbaar: er zijn meer bed & breakfastgelegenheden, jeugdherbergen en hotels in steden dan huizen op het platteland. Een villa huren heeft, in vergelijking met de andere opties, een aantal voor- en nadelen. Of deze doorslaggevend zijn, hangt af van het type vakantie dat wordt beoogd. De voor- en nadelen zijn ook sterk met elkaar verbonden. Eenzelfde element is voor de ene persoon positief en voor de andere negatief. Laat ons enkele belangrijke elementen bekijken.

  1. Nadeel: alles zelf moeten doen.

Wanneer men een villa huurt, krijgt men een (vleugel van een) gebouw voor persoonlijk gebruik. Dat houdt in dat alle werk gedaan moet worden door de vakantieganger. Dit betekent geen (dagelijkse) vervanging van handdoeken, schoonmaak van de kamer en leegmaken van vuilbakken zoals in een hotelkamer, geen wasdienst, geen aanpalend restaurant of telefonisch bereikbare bar. Sommige villa’s die worden verhuurd, bieden wel zulke diensten aan maar dit is zelden het geval. In een stad zijn meestal wel restaurants te vinden, maar dat betekent een extra verplaatsing. Een villa huren betekent dus meestal dat men zelf de was, plas en strijk moet doen, alsmede het koken. De verantwoordelijke voor deze taken heeft bijgevolg minder genot van de vakantie want de dagelijkse sleur is evengoed aanwezig.

  1. Voordeel: alles zelf kunnen doen.

Eten moet niet binnen bepaalde uren wanneer het restaurant en de bar open zijn. Een gezellige late avond met wijn op het terras en een hongertje om twee uur ’s nachts? Geen probleem. Kleine kinderen die vroeg wakker worden en honger hebben? Geen probleem. Omdat boodschappen in een supermarkt kunnen worden gedaan, zullen de maaltijden ook goedkoper zijn dan wanneer iedere dag twee of drie keer op restaurant wordt gegeten. Daarnaast loopt er niet iedere dag iemand door jouw kamer dus er is ook meer privacy.

  1. Nadeel: veel plaats.

Als je de hele tijd van hot naar her loopt om dat kasteel en die tuin te bezoeken, heb je niet echt veel plaats nodig. Je betaalt er echter wel voor. Een villa huren is meestal duurder dan in een hotelkamer verblijven omwille van de extra plaats en apparatuur.

  1. Voordeel: veel plaats.

Geen zin om iets te doen? Dan kan je lekker luieren in een zetel of op het terras zonder andere mensen voor de voeten te lopen. Een hotelkamer bestaat meestal uit slechts één ruimte en vaak zonder zetel. Lezen moet noodgedwongen in bed en als iemand anders tegelijkertijd een film wilt bekijken op de laptop, zit je al snel in elkaars weg. Wil je mensen uitnodigen? Mensen die een villa huren, hebben die vrijheid. Jouw gasten kunnen zelfs gratis blijven slapen.

 

Dit zijn slechts een aantal elementen die een rol kunnen spelen bij de keuze om een hotelkamer te boeken of een villa te huren. De grootte van de groep, de aanwezigheid van kinderen en de voorkeur voor een bepaald type vakantie zijn bepalend voor welke formule uiteindelijk wordt gekozen. Wat er uiteindelijk toe doet, is dat de vakantie aangenaam is, welke vorm deze ook mag aannemen.

http://www.dordogne-villas.nl/

 

 

 

Leuk? post